No ja już 2 razy miałem zamarznięty ręczny. Taka pogoda. Miesiąc jeździliśmy po wodzie a nagle -15 mrozu siadło i tak się dzieje.
Printable View
No ja już 2 razy miałem zamarznięty ręczny. Taka pogoda. Miesiąc jeździliśmy po wodzie a nagle -15 mrozu siadło i tak się dzieje.
A ja mam taką propozycję. Skoro już padło gdzieś tam hasło kuligu to może byśmy zrobili jakiegoś spota z małżonkami i dziećmi (kto ma swoje to swoje, a kto nie ma ten pilnuje naszych:) ) Za 2 tygodnie ferie u nas, więc czasu niektórzy mają więcej a i dzieci nie muszę wiecznie na FB lub Wyspie Gier siedzieć. W razie potrzeby mogę załatwić 156 Crosswagon'a do ciągnięcia sanek po jakimś oranisku.
Co Panowie (i laska...) na to?
Haha :) Moja ksywka wzieła się od tego
http://www.youtube.com/watch?v=MZ5Kf...eature=related
Co do kuligu to moja córcia jest za mała na takie rzeczy więc odpadam...
Kto wie...
Co do twojej alfy to Belfer dobrze gada, pewnie ręczny.Spalony klocek śmierdzi jak cholera. Wniosek z tego taki że niewolno zaciągać ręcznego na mrozie... W mojej to samo jest, co ciekawe w hyundaiu zaciągam w największe mrozy a za nic nie przymarznie! Czasem mnie zadziwia to koreańskie pudełko ;) A gadali że hyundai to tandeta...
dokładnie lekko lata, co to znaczy?
dzięki Panowie za info! najlepsza była żona, jak poczuła owy cudny zapach zaczeła mi cisnąć że juz mi się auto rozsypuje i że ona mowiła że tak będzie bo to AR... ehh te kobiety i ich teorie:)
U mnie jak poprzednio miałem Fiata to też linki marzły. Myślę że problem w tym, że one są odkryte zupełnie. Nie wiem jak w 159... Ogólnie tam gdzie jest łącznik gdzie zapięte są linki od hamulców z główną linką tą co idzie z kabiny nie ma żadnej osłony pod autem w 156. Ciekawe czy jakby to zasłonić to problem by zniknął??? No i słabiutkie są sprężyny które te linki odciągają.
Ja gumkę/harmonijkę przy końcu linki wypełniłem smarem grafitowym dla lepszej szczelności. Robiłem to 3 lata temu po zakupie auta i na razie odpukać.
---------- Post added at 19:19 ---------- Previous post was at 19:15 ----------
To dobrze, że nie masz passata B6 z elektrycznym ręcznym. Tam są dopiero jaja na mrozie tego kalibru. Moja żona też często narzeka... wysiadając z aut innych marek. Wirus alfa już ją dopadł dawno temu choć przebieg choroby jest bardzo lekki:)
No ja tych gumek praktycznie nie mam więc nie narzekam. :) A jak postoi w garażu to odmarza i jest git. teraz już nie marznie bo nie ma wody na ulicy. :) A linki mam do wymiany. Jakoś nie mogę się zabrać za to. Muszę trochę przerwy zrobić po wymianach zawieszenia. :)
ja się jutro rozkręcam-w sensie do mechanika ją daje, rozrząd,pompa, świece, linka, taki plan a co wyjdzie na miejscu to się jeszcze okaże:)heh
u znajomego, ma swój zakład na młodzieżowej, właśnie mu belle zostawiłem, oby nic nie wyszło w trakcie wymian:)
Jak tam dzisiaj ropa nie zgęstniała???:) Nie żebym złośliwy był ale mnie ucieszyło rano jak u sąsiada dwie niemieckie "myśli technologiczne" (BMW e 36 i audi A4) i to w benzynie obydwa nie odpaliły :) Zapaliłem Alfinke i podjechałem do niego z pytaniem czy kabli przypadkiem nie potrzebuje :) Mina bezcenna! Oczywiście dodałem że hyundai też zapalił jakby +20 było a nie -20 :D
heh:) ja naszczęście trzymam auto w garażu, a tam po nocy było tylko -1,5stp więc bez problemu odpaliła:)
Paweł potrzebuje tusz do brother'a J315w macie może na składzie? Jaka cena? Żeby nie było ot to ja stoję pod blokiem w południe się okarze ile nowa centra jest warta na tych mrozach.
Mam na 14 dzisiaj to Ci sprawdzę i wieczorem napisze:) na stronie naszej widze że sa, a czy u mnie na sklepie to zobaczę
kiedy myślicie zrobić jakiś spot ?
Witam ;p
dzisiaj w na parkingu podziemnym w Galerii Sandecja ok godz 16:30 stalem kolo AR 156 FL srebna była na ramkach alfaholikow...
myslalem ze to ktoras z tych co byla na spocie, alee tak przegladam te fotki i nie widze zadnej takiej alfy...
wiec jakis nowy czlonek klubu..? ;p hehe byla na tablicach KNS :)
Eeee jaka temperatura? Spotkajmy się na parkingu naziemnym na gołąbkowicach i wypijmy mrożoną kawę. :)
---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:46 ----------
A jak tam wizyta u mechanika Panie Pawle?
No albo tak:) powiem Ci Michał że pozytywnie, rozrząd z pompą zrobiony, świece wymienione, wszystkie filtry też,pod kompem podpięty był- błędów 0, z linką się wstrzymałem do wiosny przy okazji jak bedzie olej zmieniany, w cechamocie i intercars nie mieli linki nawet na zamówienie, dziwne, poszukam na allegro i na wiosnę się to zrobi:)
http://www.fiat-lancia-alfa.pl/
Ja tam kupowałem dużo części oryginalnych w fajnych cenach a grubsze rzeczy robiłem u sowy w serwisie fiata. Plus jest taki że dostajesz fakturę a oryginalne części zamontowane w autoryzowanym serwisie mają co najmniej rok gwarancji. :)
Jak nie mają czegoś na stronie to wystarczy zadzwonić albo na gg napisać i pomogą. Na stronie jest słaba oferta ale sprowadzą wszystko i chociaż też mają aso fiata to kupisz u nich dużo taniej niż w sączu w aso fiata.
dzięki za linka:)nie jestem pewien ale chyba mają też konto na allegro, bo znaczek od nich żona mi zamawiała:)spytam się może akurat mają w dobrej cenie
wódke weźmiemy, ognisko rozpalimy to i będzie ciepło:)