zdecydowanie Panowie znają się na rzeczy i mają dobre podejście ale ceny hmm... 150-200 za sprawdzenie czy coś poza wahaczem do wymiany w 166 to ciut dużo, zrezygnowałem jak narazie
Printable View
zdecydowanie Panowie znają się na rzeczy i mają dobre podejście ale ceny hmm... 150-200 za sprawdzenie czy coś poza wahaczem do wymiany w 166 to ciut dużo, zrezygnowałem jak narazie
Nikomu niepolecam tego serwisu doją strasznie i trzeba bardzo długo czekać bo wola robić drogie ferrari zamiast alfe do tego robota jest delikatnie mówiąc słaba
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Ja mam kompletnie inne zdanie, obsługa - pełna kultura z odbiorem klienta z lotniska czy dworca, czy odbiorem auta lawetą z innego serwisu, weekend nie weekend także mimo że serwis zamknięty, auto zastępcze, wóz odkurzonym umyty, z każdą pierdółką gdy dochodzi coś poza listą czynności ustaloną wcześniej dzwonią - do decyzji, telefony odbierają zawsze, części zarówno swoje (tak, tu zauważyłem nie szukają najtańszej opcji, ale jak klient znajdzie i dostarczy - nie ma problemu) lista czynności z cenami części, robocizny przed rozpoczęciem prac na piśmie, w cenach brutto bez żadnych ściem netto, terminowo , jedno co mi nie pasuje to odległość z Rzeszowa. Do fachowości zastrzeżeń zero.
A ceny ? jak mówiłem - kwestia indywidualnego rozważenia czego dane auto jest warte, a czego nie , jak mamy własny czas wyceniony i czy mamy alternatywny tańszy serwis z gwarancją, że nie będziemy się po nim bujać sto razy na poprawki czy dobijać w trakcie "na kiedy będzie bo miało być na tydzień temu" .
Ty może tam pracujesz? Kompletnie inaczej u mnie to wyglądało jako przykład ich fachowości podam np taki zleciłem im wymianę rolki napinacza paska od alternatora nowa,im dostarczyłem jak się okazało później niezrobili tego czego skutkiem było odpadniecie tej rolki podczas jazdy a nowa rolka oczywiście przepadla koszt 400zl jest więcej takich kwiatków
I nigdy mi samochodu nie umili jak ty pisałeś dodatkowo naciągania na niepotrzebne wymiany części przestrzegam
Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
Hm, trochę daleko miałbym do pracy z Rzeszowa :) Choć o ile wiem współpracują i z Dubajem :)
Ja piszę samą prawdę o moich doświadczeniach, zapewniam Cię, ze gdyby były negatywne jak miewałem np w ASO polmozbytowskim, nie ukrywałbym takowych. Wręcz przeciwnie. A jestem z kompletnie innej braży, więc nic z tych rzeczy.
W ogóle co za żałosne podejrzenia, serwis który rękoma własnych pracowników pisałby opinie o sobie, to byłoby dno dna najciemniejszego.
Pierwszy raz byłem przed hoho laty, szefował tam J Ziomek - jeden z pierwszych Ikarowiczów. Teraz ma firmę w rzeczonym Dubaju i szefuje na Arkuszowej Szymon Głuch. To mycie auta faktycznie było teraz, ale pomoc w transporcie, zastępczak i za jednego i za drugiego.
Sprawa z niewymienioną częścią jest oczywiście karygodna, przypomina codzioenne praktyki polmozbytowsko-asowe. Po czymś takim też bym odradzał na lewo i prawo.
Poleci ktos kogos na Bemowie?
Witam. Poszukuję mechanika do wymiany rozrządu w 1.9 JTD, do tego przegub i olej. Najlepiej najbliżej Bielan, chociaż to nie jest konieczne. Zależy mi na tym, żeby było zrobione dobrze i względnie tanio.
Mam ogromny problem z moją Alfą 156 1.9 JTD 2004r. Otóż podczas jazdy wyłącza się silnik i auto gaśnie - nieważne czy silnik zimny czy ciepły, czy przejechałem od startu 5 km czy 130. Nagle zapalają się prawie wszystkie kontrolki na desce i bez wględu na prędkość silnik gaśnie. Udaje się go ponownie odpalić za 2-3 przekręceniu kluczyka i jedzie dalej jakby nigdy nic. Zadnych ubytków mocy itp. Jedynie pojawia się kontrolka CHECK ENGINE. Pod kompem wyskakuje błąd przepływomierza. Po jego niedawnej wymianie problem po ok 100 km przebiegu znowu występuje. Dwóch mechaników z Warszawy nie może sobie z tym dać rady. Czy może ktoś polecić jakiegoś konkretnego mechaniora od ALF który będzie umiał zająć się tym przypadkiem ?
dziękuję wszystkim za pomoc ! Bez was nie dałbym rady
Ekipa na Goździków poradzi sobie z przedzakupowym przetrzepaniem widelca? Czy to jeszcze nie ta liga?
Bo Arkuszową to chyba można sobie odpuścić - słyszałem, że odkąd Wojewódzki zaczął tam podjeżdżać, to cennik zrobił się totalnie zaporowy, a i podejście nie te. No chyba, że to plotki.
A może jest jakiś pasjonat w Wawie, co prowadzi dziuplę dla włoszczyzny, czy do Pabla trzeba dymać?
Co do cen na Arkuszowej to najlepiej zapytać - przysyłają tabelkę z wypunktowanym wszystkim, czarno na białym, jasno i przejrzyście, podział robicizna / części i nie robi się nagle netto z tego tylko brutto od razu. choć w przypadku przeglądu przedzakupowego to jedna pozycja więc to jeden telefon i będziesz wiedział.
Ale też ciekaw jestem czy są inne niezależne warsztaty dla Maserati tak je znające ?
Potrzebuję podłączyć kompa pod Giuliette - sprawdzenie modułu MA. Najlepiej okolice Piaseczna.
Jeżeli okolice Piaseczna, to może tu?
serwis samochodów włoskich Rembertów k/Tarczyna ul.górna 1 05-555 Tarczyn
BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO/MECHANIKA - POMOC DROGOWA AUTOLAWETY 24h/7 NAPRAWY BEZGOTÓWKOWE
tel.605650414
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/mazo...#ixzz5BuoexAJZ
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Poszukuje miejsca, gdzie skontrolują mi dogłębnie samochód. Najlepiej okolice Bielan i w rozsądnych pieniądzach. :)
A propos serwisu klimy... to swoją naprawiłem, ale poza Warszawa niestety. Miałem kilka spraw do ogarnięcia, m.in. blacharskie, wiec podjechałem do Darka Mr Alfa w Tarczynie (użytkownik Ghostrider tu na forum). Klima została naprawiona w zaprzyjaźnionym z nimi serwisie klimatyzacji. Niestety musiałem wymieniać kompresor. Po naprawie chłodzi elegancko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Siema, po poczytaniu kilku stron oddałem swoją 159 do Garaż Fort Mokotów na przegląd ( oleje, filtry itd) dodatkowo chłopaki zmienili mi uszkodzoną obejmę. Polecam bardzo! Szybko, sprawnie i niedrogo. Wrócę do nich na pewno
Bardziej informacja niż polecenie: ROBCAR - Parowcowa Warszawa.
-Problem z czujnikiem pomiaru ciśnienia doładowania.
-Rozwiązanie, montaż nowego czujnika, ccena części, zamiennik 50 pln, oryginalny Boscha 130, najdroższe opcje na rynku ok 330.
-Co zostało zrobione: diagnostyka komputerowa, diagnoza, wymiana czujnika, naprawa zacinającego się zamka maski
-cena.. 780 pln. Sami oceńcie czy adekwatna, gdyż moja prywatna opinia mogła by mnie na ban za słownictwo narazić
-od siebie dodam, że obsługa bardzo miła, uczynna i kontaktowa.
Ostatnio robiłem u nich 2 razy swoją i również mogę szczerze polecić :)Cytat:
Siema, po poczytaniu kilku stron oddałem swoją 159 do Garaż Fort Mokotów na przegląd ( oleje, filtry itd) dodatkowo chłopaki zmienili mi uszkodzoną obejmę. Polecam bardzo! Szybko, sprawnie i niedrogo. Wrócę do nich na pewno
Gdzie ktoś w Warszawie dobrze sprawdzi mi Alfe gt? Zawieszenie silnik turbo itd i w jakiej cenie.
AJS-Service Trakt Lubelski numeru nie pamiętam. lepiej zadzwonić i pogadać. 607-253-118
Witam. Podpinam się do tematu. Czy zna ktos godnego polecenia mechanika z Niemiec lub chociaz blisko Niemieckiej granicy? Dodam ze w mojej 159 swieci sie check i sa ta bledy cisnienia turbiny i czujnika temperatury powietrza zasysanego.. jeden mechanik powiedzial ze klapy wirowe. Mozliwe? Skoro silnik pracuje normalnie, moc ma tylko ciężko odpala. Dodam ze egr usunięty. Pozdrawiam
No mazowsze i Warszawa nie ale skoro jest temat o dobrych mechanikach to pomyslalem ze moze ktoś coś wie ;)
Poszukuję namiarów na dobry zakład montujący LPG, który nie odwali fuszerki wstawiając instalację do Giulietty 1.4 MA. Macie kogoś? Niekoniecznie Wwa, ale najlepiej by było.
Mechanik od spraw ogólnych w AR w okolicy Piaseczno/Okęcie/Pruszków również poszukiwany :)
Ja natomiast potrzebuję namiarów na dobry serwis klimatyzacji, najlepiej żeby dobrze znał temat klimy w 159. Nie chce trafić na kolejnego który tylko skasuje za napełnienie czynnikiem.
Mechanik od spraw ogólnych w sumie też by się przydał, najlepiej okolice Wola, ew Ursus czy Bemowo.
Poszukuję kogoś kto może podpiąć moją alfe pod komputer. Pojawia się check engine raz na jakiś czas i nie wiem czy to wina nieorginalnego EGR czy coś innego.
Hej, chciałbym sprawdzić alfę 159 przed zakupem w Płocku. Niestety nie ma tam ASO, więc chciałbym się zapytać czy możecie polecić jakiś warsztat w okolicy? Szczególnie chodziłoby mi o diagnostykę silnika bo na zimnym silniku pojawiają się jakieś drgania.
Dorzucę co nieco o dżentelmenach z Goździków w Warszawie (to samo napisałem im na Google).
Baaardzo porządny serwis, aż jestem zdziwiony, że takie jeszcze istnieją! Po poprzednich polecanych ekspertach od Alf dopiero tutaj czuć profesjonalizm. Notatki, protokół przyjęcia, pełen kontakt i konsultowanie każdej decyzji od początku do końca, na koniec rachunek i przede wszystkim bardzo miła obsługa Pana Michała. Robiłem klocki i tarcze, ręczny, osłony nadkol przednich i w późniejszym terminie półoś i nie mam żadnych zastrzeżeń, ceny jak najbardziej w porządku. Polecam każdemu alfisti!
http://www.klinikalpg.pl/ - Włochy Czardasza 8 - są nieźli - przynajmniej Pan Tomasz co reperował mi instalację .
- - - Updated - - -
Doszedłem do wniosku że szybo-tronic mi nie wystarcza i chciałbym zrobić serwis klimatyzacji (próba szczelności , sprawdzenie układu itd. -> czynnik R134a).
Ktoś zna jakiś sensowny zakład ? Ochota, Okęcie, Mokotów, Wola .
Selespeeda ktoś w okolicy Warszawy jest w stanie naprawić ?
Witam. Zacząłem dopiero swoją przygodę z Alfą. W zeszłym tygodniu wstawiłem świeży zakup (147 1.6) do warsztatu przy ul. Oszmiańskiej 11B. (AJS-Service) Panowie podobno od lat zajmują się Alfami. I jak to po kupnie rozrząd oleje filtry i to co tam wyszło ( wahacze górne oraz łączniki przednie, wyciek oleju z pokrywy zaworów) Auto wstawiłem we wtorek a w czwartek już odebrałem. Także naprawy zrobione sprawnie. kiedy odbierałem samochód pokazano mi wszystkie zdemontowane części z opisem ich uszkodzeń (nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim podejściem do klienta i nie ukrywam że to mocno podbudowało zaufanie) Na pewno jak będę miał jakiś problem z autem to wrócę tam ponownie. Po pierwszej wizycie mogę z czystym sumieniem polecić!!
Siemka. Macie jakiś polecony warsztat w wawie (jak najbliżej woli), gdzie ogarną mi prąd w 159? Chyba altek padł.