Auto zacne, chociaż trudno upolować dobry egzemplarz ;)
Printable View
Auto zacne, chociaż trudno upolować dobry egzemplarz ;)
Dzięki Panowie za opinię. Jednak będę celować w silnik 2.2, ten silnik kompletnie nie nadaje się do gazu? Ile muszę szykować kasy mniej więcej na średnio wyposażony egzemplarz z początku produkcji?
Cześć
Byłem ja dziś oglądać.
ww.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-159-ti-1-9-150ps-xenon-skora-navi-alu-19-szyberdach-pdc-rarytas-ID6B7v4U.html#a2a6b7f0b0[/url]
Z zewnątrz prezentuje się bardzo dobrze. Grubość lakieru oryginalna na wszystkich elementach. Środek tak samo czysty i zadbany.
Zaniepokoiło mnie to że ciężko odpalała.
Wizyta w ASO rozwiała wszystko.
Korekty wtrysku na dwóch cylindrach rozjechane w kosmos, ciężkie palenie nawet na ciepłym silniku, "klekotanie" spod maski ponad miarę. Diagnoza urwane klapy wirowe najprawdopodobniej już w silniku....
- - - Updated - - -
Czy oglądał może ktoś tą, albo mieszka obok i może podjechać?:
ww.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1750ti200km-full-opcja-super-stanz-salonu-alfa-romeopiekna-ID6BefGL.html#3ac44c5460 ???
Nie chce zaśmiecać tego wątku, ale że kilka osób mi odpowiadało. Zakupiłem tbi159 białą, wersja Ti, z wgranym wirusem (pominę nazwę firmy, która to robiła)-na hamowni 235km
jestem zachwycony, może poza spalaniem.Nie umiem zejść poniżej 13,5l w mieście. No, ale moc z powietrza się nie bierze (*pomijając turbo) -jeżdżę po Wwa-raczej w korkach.
No to gratulacje :)
Co do spalania to zależy od dynamiki jazdy. 13,5 litra to nie jest zły wynik. Moja pokazywała coś koło 15 przeważnie, chociaż dużo po mieście nie jeździłem.
Kolego z Wawy a czy mógłbyś przy tzw okazji podjechać rzucić okiem na tą z linka poniżej. Ocenic i porównać w ondziesieniu do swojej swierzo zakupionej.
ww.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1750ti200km-full-opcja-super-stanz-salonu-alfa-romeopiekna-ID6BefGL.html#3ac44c5460
Będę wdzięczny.
Zdjęcia zacne ale jak jest w rzeczywistości...
podjadę zobaczę. Długo swojej szukałem już wiem na co zwracać uwagę. Załatwię to między pt-nd (wrzesień, 21-23)