popieram :)
Wysyłane z mojego GT-P1000 za pomocą Tapatalk 2
Printable View
to auto kupić można, ale tylko dlatego, że jest bardzo tanie
jako że przesiadłem się z Lanci Kappa muszę po miesiącu jazdy stwierdzić, że wnętrze jest tak tandetne, że koreańczyki z Deawoo mogliby spokojnie konkurować ... środek w porównaniu do Kappy to jest istny odpust , w Kappie było ergonomicznie, dostojnie, nie schodził lakier z kierownicy, podłokietnika, przełącznika świateł ... no i radio było normalne, był schludny wyświetlacz i dużo ładniejsze kształty, nie mówiąc już o tym że przy identycznych gabarytach było 2x więcej miejsca, deska rozdzielcza w Kappie jest fanastyczna ... a w Alfie na prawdę wygląda to wszystko inaczej, gorzej, duuuużo gorzej ... ogólnie mówiąc, Alfa to chyba tylko silnik, bo reszta to iście strasznie niedopracowana sprawa ... i te wszędzie obłe kształty .. blee - samochód jedynie dla młodzieży do 20 kilku lat : >
MAryjan powiedz lepiej co Ci ten Twój rarytasik za 4 k zrobił ostatnio , żeś taki zły na to autko:) Chciałes "wydymac freda" i kupiłes rarytasa za 4k ( a przecież na otomoto były takie same za 10- więc na ch przepłacac :D) , a fred " wydymał Ciebie" :sarcastic: Takich jak Twój przypadków było juz na forum sporo.
Marian chyba aspiruje do pasata....... Nie powiem, kappa jest fajna ale jak ktoś pier....li że mu w 166 obłe kształty przeszkadzają albo coś jest nieergonomiczne to chyba pomylił to auto z golfem. W dodatku jakość jest ta sama. Nie ma znaczenia w jakim aucie jest pokrętło. Wszędzie było powlekane "ala" gumą. Tak samo kierownica. Skóra, jak ktoś nie dbał to wszędzie będzie się łuszczyć. Chyba w golfie. Tam masz wszędzie gołe PCV - wieczne :)
Wszystko zależy od egzemplarza. W mojej poprzedniej też wszystko się kleiło i "złaziło" z tej powłoki. W obecnej nie ma tego problemu. Wszystko jest zadbane i nic nie odłazi.
grupa docelowa to młodzi ludzie, którzy tylko chcą jeździć, to rozumiem
ale w Kappie miałem 2x większy schowek w drzwiach, 2x większy schowek pasażera, 2x więcej miejsca w środku w samochodzie ... a gabaryty auta te same ... i co najciekawsze z tego co widziałem to Kappa bardzo ładnie wychodzi z wypadku, prawdopodobnie porównywalnie lub lepiej od Alfy 166, a przestrzeni więcej ... więc jeszcze bym rozumiał jakby Alfa była pancernikiem, niezniszczalnym w przeciętnym wypadku , rozumiem to, ale nie ... Alfa to Alfa - Das is Alfa szpanero ... dlatego właśnie wydaje mi się, że w przyszłości raczej przy Alfie nie pozostanę
z drugiej strony też silnik niby mocny, no ale jak siądę na motor z przeciętnymi 110 końmi, to każdy samochód poniżej 500 koni wypada blado ... te konie wyścigowe to też pic na wodę - jedynie to się przydaje na dłuższych trasach z wieloma wyprzedzaniami : >
Te obłe kształty marjan to poprostu tzw Cuore Sportivo - sportowe serce. 166 to sport i elegancja. w AR nie musi byc 45 schowków na napoje i bardzo dużo miejsca. Musi byc za to banan na twarzy podczas jazdy- a to zagwarantuje Ci KAŻDA ZDROWA 166- niewazne czy 2.0 TS czy JTD czy V6.
Kappa to napewno bardziej luksusowe auto. Lancia i AR to przeciez marki jednego koncernu. To zupełnie inny target. LAncia ludzie starsi- ceniący luksus, AR ludzie nieco młodsi ceniący radość z jazdy i walory estetyczne.
Ja 28 latek mając 200 tys w kieszeni poszedł bym do salonu Alfa Romeo po 166
Ty 40 latek(?) mając 200 tyś poszedł bys do salonu po Lancia Kappa.
Na tym to wszystko polega. Poprostu Ar nei trafiła w Twój gust i tyle. a negatywne odczucia potęguje to , że trafiłeś na strupa z wytartą kierownica i innymi gówienkami, których w zdrowej 166 nie ma.
Marian6666666 jak czytam Twoje posty to się zastanawiam nad jednym. Po ch.. kupowałeś alfę skoro tyle rzeczy Ci w niej przeszkadza?!?!?!?! Ktoś Cię do tego zmusił?! Po co Ci auto które ma tyle "wad"???!! Nie widziały gały co brały?!?!
Po drugie kupiłeś auto za 4tysie, więc czego Ty oczekiwałeś?!?!?! To że u Ciebie wszystko lata, trzeszczy, obłazi to nie znaczy że każda Alfa taka jest. Być może jak ktoś przekładał deskę po dzwonie nie poskręcał wszystkiego i Ci trzeszczy.
Bardzo ładnie wychodzi z wypadku, tzn. że się nie gnie jak Alfa. Nie wiem czy wiesz co to prawa fizyki i pochłanianie energii. To że auto się nie gnie podczas wypadku nie świadczy o tym że jest bezpieczne.
No a porównanie auta do ścigacza to zajebiste podsumowanie. Naprawdę podziwiam Twoje "rozumowanie".
Hehe poprostu Kappa przed wypadkiem wygląda tak samo jak 166 po wypadku:sarcastic:
Pamietam jak kiedyś wkleiłem foto 166 po masakrycznym dachowaniu i ktos napisał że wygląda teraz jak Kappa Coupe:D. Teraz juz wiem co miał na mysli:D:D
Przepraszam, ale to ekstremalnie żałosne, 166 za 4000...., co kupiłeś plakat z silnikiem, ja moją sprzedałem za wielokrotnie więcej.
Po drugie, jak chciałeś więcej miejsca w schowku, to kup sobie autobus. Znawcy tematu wiedz, że 166 to tak naprawdę duże Coupe które przypadkiem ma drzwi z tyłu, a schowki, ilość miejsca z tyłu..... a kogo to obchodzi. Moja 3.0 fruwała jak szalona, miała do tego zmodyfikowany przez Noviteca całyt układ wydechody, wzmocnione Brembo i zawias ( ale nie obniżony). Prawdopodobnie, masz kolego jakiś zajeżdżony egzemplarz z lista napraw droższą niż wartość pojazdu i masz pretensje....., że 166 ma małe schowki. A jak ktoś mówi, że 166 ma byle jaki kształt to.......................
No i jeszcze jedna kwestia tymi V6 czy to 2,5 czy 3,0 czy 3,2 to jeszcze trzeba umieć jezdzić, bo moment tam bardzo, bardzo wysoko, ale taka szlifiera to jest to.
Hej, myślę że szkoda zajmować się żalami Pana marian666666, ponieważ wszystko co opisał można stwierdzić po pierwszym wejściu do samochodu oczyścicie chodzi mi o skrytki miejsce itp...a co do wykończenia środka to ewidentnie musiała być zdewastowana sztuka wiec nie rozumiem po co ją kupił i potem się żali. Pozdrawiam.