U mnie zbiorniczek już wymieniony. Miałem wcześniej przedzmianowy. Wszystko pięknie i ładnie, błoga cisza przy kręceniu kierownicą :)
Printable View
U mnie zbiorniczek już wymieniony. Miałem wcześniej przedzmianowy. Wszystko pięknie i ładnie, błoga cisza przy kręceniu kierownicą :)
Orson a jakie miales objawy ?
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Bardzo głośne jak to tu jest nazwane "gumowanie" przy kręceniu kierownicą, do tego płyn się pienił i wypływał przez odpowietrznik w korku
Gumowanie czyli te drgania na kierownicy rozumiem. Głośne ? Czyli buczalo?
Jestem właśnie po majstrowaniu przy zbiorniczku. Odciagnalem płyn ale w środku nie znalazłem żadnego sitka... a wygląda u mnie to tak:Załącznik 216210Załącznik 216214Załącznik 216215Załącznik 216216
Czas się pochwalić i podziękować że jest coś takiego jak forum.
Trzy dni temu moje uszy nagle zaczął drażnić dziwny dźwięk. Coś co przypominało buczenie lub chodzący wiatrak.
Pojawiło się mi to na prostej (nie kręciłem więc kierownicą). Dźwięk pojawiał się gdy zatrzymywałem się, gdy tylko podnosiłem obroty czy to na luzie czy to jadąc nie było nic słychać. Po 20 minutach stania w korku buczenie wzrosło do takiego natężenia, że radio nawet nie pomagało a ja już dumałem co za dodatkowy silnik mi działa pod maską. Dojechałem wreszcie do ronda, skręcenie kierownicy i buczenie jeszcze gorsze. Wreszcie odkrywam, że to nie żaden dodatkowy silnik tylko jęczy pompa wspomagania podczas skręcania kołami.
Frustracja i złość bo kuźwa nie miała kiedy paść tylko przed świętami.
Cóż z zaciśniętymi zębami siadam w fotelu przed googlową wyszukiwarką by poznać jakie to mnie czekają koszta i wpisuję "Alfa 159 wyjąca pompa wspomagania" i co? I pierwszy wynik skierował mnie na ten właśnie temat na alfacholikach.
Przystąpiłem do studiowania treści i troszkę optymizm powrócił...
Zbiorniczek nowy zakupiony w serwisie z upustem świątecznym za 120 ale Tutela to rozbój w biały dzień! Krzyknęli mi 56 zł Jak pokazałem ze w jednym ze sklepów (akurat tam od ręki go nie było) warszawskich kosztuje to 26 zł dostałem kolejną zniżkę i za olej zapłaciłem 43 zł.
Dobra materiały są. Teraz do apteki po ssak :D
Kupuję piękną dużą strzykawkę do cewnikowania i zestaw do zbierania odchodów bo tylko on miał grubą rurkę coby ładnie zassała płyn :D - groszowa sprawa całość 7 zł :D
Dzisiaj 30 min roboty a w tym 15 min klęcia na jakieś popierdzielone opaski zaciskowe, które okazały się bardzo łatwe w obsłudze ale zanim je zdjąłem i założyłem to myślałem, że mnie krew zaleje :D
Teraz już siedzę w fotelu i cieszę się działającym normalnie wspomaganiem. Cisza w kabinie i brak myszkowania, przeskakiwania czy jak tam zwiecie gumowania na kierownicy.
Pomimo usterki jestem zadowolony, że tak szybko i tanio udało mi się przywrócić moją popierdułkę do życia.
Podziękować zostaje temu kto rozpoczął ten temat.
Dzięki.
Sprawdź date produkcji jaką masz wybitą na zbiorniczku jak masz tam rok produkcji auta masz zbiorniczek przedzmianowy jak 2008 albo w góre ktoś już ten zbiorniczek wymieniał.