No w końcu - bo jak się ma to i używać trzeba. "Będzie Pan zadowolony" ;)
Printable View
Nowy pasek wieloklinowy . Wytępiłem chrząszcza :cool:
Oczyściłem mechanizm wycieraczki tylnej. Tyle było tam rdzy że już nie chciała chodzić,teraz jest jak nowa;)
Napełniona klima w serwisie + ozonowanie. Z 550g czynnika było jedynie 355 :(
(147 FL)
Nakleiłem emblematy z logo AR.
wymieniony uszczelniacz wału, broki, dolany olej "pod korek", odpowietrzone sprzęgło, naprawione lewe lusterko.
Dziś poczyściłem co się dało: porządki pod maską, odkurzanie wnętrza łącznie z bagażnikiem, trzepanie i czyszczenie dywaników, czyszczenie deski rozdzielczej i wszystkich plastików, przemycie szyb z zewnątrz, odżywienie opon, nałożenie jakiegoś wosku w "szpreju" na resztę auta.
Jakieś fotki trzeba będzie jutro strzelić ;).
Wyczyściłem przepustnice oraz EGR żeby alfuni lepiej sie oddychało :D
Zatankowałem :D
Tylne zaciski odświeżone (mało zadowolony jestem z efektu ale jest OK), nowe tarcze i klocki założone. Jeszcze tylko odpowietrzyć i wymienić linki hamulca postojowego :)
założyłem sobie tempomat do 156-ki
taaaaaaaaaaaaaaaaaki banan jak wszystko zadziałało :)
Kupiłem nową wycieraczkę szyby Valeo:cool:
nabiłem klimę - okazało się że trzeba jeszcze zajrzeć do klap bo źle steruje klima nimi
sliczna dostala chromowana listwe na klape bagaznika
Nic nie robiąc - co najwyżej czytając manuala jak sprawdzić klapy od regulacji ciepłe zimne Alfa sama się naprawiła ;)
ale wam dobrze, ja jedynie mogę popatreć przez okno na puste miejsce parkingowe ;( od 3 dni bella na warsztacie ehh
A ja swoją zabrałem na wycieczkę prawie 100km w obie strony na spota by postała obok innych AR ;)
No ale jak gaz jest 2,19zł/l to trzeba z tego korzystać :)
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...i-dsc_0064.jpg
O kwestii rezygnacji z wyjazdu na zlot pomorski na pewno nie zaważyła odległość bo to najmniejszy problem ;).
A tu trochę z innej beczki: http://polakpotrafi.pl/projekt/busem-przez-europe zachęcam do wsparcia naszej inicjatywy :) jesteśmy już w lokalnej gazecie, jakby ktoś był zainteresowany i chciał nas śledzić to mamy też fanpage'a http://www.facebook.com/busemprzezeurope1 z góry dzięki! :)
Dokładnie :) Na przykład w temacie "Fajne linki" :P
Tam zagląda o wiele mniej osób, a tu chodzi, żeby dotrzeć do ludzi ;) wiem, że to offtop, ale uznałem, że ten wątek jest na tyle na luzie, że nikomu nic się nie stanie jak to zamieszczę. A nuż ktoś zechce wesprzeć lub chociaż polubić naszą inicjatywę? W końcu Alfisti to raczej zgrana paczka kierowców!
Wracając do tematu :P To dzisiaj przyłożyłem się troszeczkę do mojej Alfy. Zmieniłem filtr kabinowy przy okazji odgrzybiając wentylacje. Wymieniłem łączniki stabi tył na TRW (Poprzednie skrzypiały gorzej niż wóz drabiniasty) No i zrobiłem sobie układ dolotowy. Oberwała mi się puszka z filtrem i zmotywowało mnie to do małych eksperymentów :)
Załącznik 97807
A ja w swojej 159 zamontowalem tarcze nawiercane na przod firmy Zimmermann. Zobaczymy czy sa lepsze od oryginalow.
co prawda nie dziś ale wczoraj - czyszczenie układu hamulcowego i malowanie zacisków pod kolor nadwozia ;) piękna czerwień ;)
Wymiana ogranicznika drzwi na nowy zakupionego od kolegi kamoo22 (dzięki) - teraz błoga cisza już nie straszę ludzi na parkingach
Przy okazji tych ulew zobaczyłem jak bardzo parują mi lampy więc niedługo szykuje się jeszcze uszczelnianie
Zebrany pierwszy zestaw kosmetyków dla alfy(już trochę kosmetyków użytych na 156):D oczywiście jak trafiają się okazje to jeszcze kupuje ale teraz już w sumie nic nie potrzebuje(na jesień kupuje jakiś dobry cleaner i FK Hi-Tempa 1000 żeby zabezpieczyć dobrze przed okrutną zimą),na zdj brakuje benzyny ekstrakcyjnej i jednego pędzelka do NB do opon .Zestaw nie jakiś wielki , ale stanowczo na początek wystarczający:)
Załącznik 97902Załącznik 97903
Wymiana foteli na welur z podlokietnikiem :) ach jaka radosc z jazdy ;) klima nabita i zalozone letnie nowe gumy :))http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/06/25.jpg
Załącznik 97984Załącznik 97985
O taka piekna Alfe mam :)
Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
może nie dla samej Alfinki ale umyłem alu zimowe. okrutnie brudne. nie dało rady wszystko zejść. chyba wezmę jakieś mocniejsze środki
Pawciu to nie jest niestety red(szkoda ) jest to PB Wheel Selant (dostał go i niewidzialną wycieraczkę ) na urodziny jako taki drobiazg od kolegów :) PB WS naprawdę na felgach robi extra robote , ojcu koledzy w pracy powiedzieli że wyglądają jak by je dopiero pomalował , robi się takie lustro,z wosku narazie mam tylko AB Cherry Glaze i FK Pink Wax :( ale poluje jeszcze na coś naturalnego na lato
http://img9.imageshack.us/img9/1756/imag0042zg.jpg
moja dziś dostała nowy filtr powietrza :-)
Po okresie uporczywych poszukiwań dziś dotarła do mnie atrap/grill do mojej aluni Załącznik 98008Załącznik 98009 :)
Wczoraj ogarnięte zapieczone tłoczki w tylnych hamulcach, dzisiaj wymieniony rozrząd u Pabla (oczywiście nie bez problemów, bo w sklepie sprzedali mi złą rolkę, ale udało się ogarnąć nową).
Jestem zadowolony :)
Dzisiaj strzeliło 50kkm bez żadnej usterki :) Nie liczę części eksploatacyjnych :D 11 lat podniesiona moc o 40 koni i 250 na zegarach ile w rzeczywistości to nie wiem :)
Tak więc samochód otrzyma profesjonalną polerke :D
Wprawdzie nie dzisiaj ale było. Alfica została nakarmiona do pełna i pohasała kilkaset kilometrów. Wszyscy byli zadowoleni :)