Czy ktoś się orientuje ile kosztują oryginalne felgi 18" do Giulii w 2023? Ogólnie wszytko poszło mocno w górę i na pewno ceny w wątku mogą być nieaktualne. Czy w ogóle coś takiego jak zakup felg przez salon/aso istnieje? Dzięki za wszelkie porady!
Printable View
Czy ktoś się orientuje ile kosztują oryginalne felgi 18" do Giulii w 2023? Ogólnie wszytko poszło mocno w górę i na pewno ceny w wątku mogą być nieaktualne. Czy w ogóle coś takiego jak zakup felg przez salon/aso istnieje? Dzięki za wszelkie porady!
Zbliza sie sezon letni. Samochod kupilem niedawno i na zimowkach . Felga 18, na razie budzet nie pozwala na zmiane na 19 lato.
Planuje kupic na razie oponki. Jakie najbardziej polecacie ? Goodyear, Bridgestone Turanza 6, Dunlopy czy cos jeszcze ?
4*225 czy 2*225 2*255 ?
To, jakie możesz montować opony, zależy od tego, jakie masz felgi. Jeżeli 4 równe, to zostaje Ci 4 x 225. Ja mam zestaw z szerszym tyłem Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 i jestem zadowolony.
Świadectwo homologacji do mojej Giulii pokazuje, że na czterech równych felgach 8"x18" można zamontować dwa zestawy opon, albo 4x225 albo 2x225 na przód + 2x255 na tył - wersja Ti Q4
A moje świadectwo homologacji, że 255 tylko na 9J...
Załącznik 286361
Tu jeszcze świadectwo homologacji ze sprinta 2022, którego rozważałem w zakupie:
Załącznik 286362
I też zezwala na 255 z tyłu na 8"x18". Moja produkcja luty 2022, ten sprint produkcja sierpień 2022 jak dobrze pamiętam.
Ciekawe - ale wydaje mi się, że to może średnio wyglądać, może ktoś ma zdjęcia.
Ogólnie to Giulia i tak ma ciekawe te rozmiary opon, 159 na feldze 8"x18" miała opony 235, a Giulia ma fabryczny naciąg z tymi 225 :D