A jak właśnie jest zdrowiej dla układu paliwowego? Zalewać cały czas czy robić jakieś przerwy zalewając ON bez 2T?
Pytanie głównie do osób które mają już za sobą co najmniej 10 000 km doświadczenia
A jak właśnie jest zdrowiej dla układu paliwowego? Zalewać cały czas czy robić jakieś przerwy zalewając ON bez 2T?
Pytanie głównie do osób które mają już za sobą co najmniej 10 000 km doświadczenia
Zgadza się. Byłem dziś na Orlenie i zakupiłem 1L w cenie 18 zł. Butelka wygląda tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/07/104.jpg
Panowie jak to się ma do silnika z DPFem bo wymiękne przy czytaniu wszystkich stron a nie chciałbym zaszkodzić
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Ja przeczytałem wszystkie ostatnio i wniosek się nasuwa taki że dla dpf to nie problem tylko ważne żeby był półsyntetyk jak np. Ten Orlen czerwony. Ale wątek ciekawy i ma sporo informacji. Polecam przeczytać bo zaczął się chyba w 2011 czy 2012 a między innymi wypowiada się kilka osób od samego początku . A co do dpf to ilość popiołów po spaleniu w odpowiedniej dawce tego Orlenu w zaokrągleniu się nie zmienia.
byłem dziś na orlenie szukałem tego platinum moto 2t ale nie było kupiłem ten PLATINUM RIDER RACING 2T
Jakość: API: TC
JASO: FD
ISO-L-EGD
na początku myślałem że to to samo tylko pewnie nowe opakowanie więc dolałem w stosunku 1:200, teraz czytam że to olej w pełni syntetyczny ale jak się okazało temp zapłonu ma 90 stopni a ten polecany liqui moly 1052 114 stopni, więc chyba nie jest najgorzej...
Pomiary (trasa 100km)przed jeden wtrysk korekta 1,5 po spadło do 1,35, wiem ze to jak na razie bardzo mało przejechane ale jakaś tam malutka poprawa jest, zobaczymy jak dalej
Było już tu pisane, że Platinum moto 2T w srebrnej bance nie ma już od ponad roku w sprzedaży zstąpiły go dwa produkty Rider Scooter i Rider Racing.
no dobra dzięki za info bo tyle tych stron, rider racing 2t ma temp zapłonu 90 stopni a jest to full syntetyk, ten rider scooter 95 stopni który jest pólsyntekiem, jak to się ma do tego że pólsyntetyk jest lepszy bo ma niższą tem zapłonu?
Ja na Orlenie kupiłem 2T rider i jest napisane Semisyntetic
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
A doczytałeś chociaż dokładnie dwa powyższe posty? :P Są dwa Rider Scooter i Rider Racing. Ty masz ten pierwszy, kolega wyżej ten drugi.