Witam. Jakie sa srednice 3 otworow w zaslepce? Ja wywiertalem 4 mm i narazie nie ma bledu.
Printable View
Witam. Jakie sa srednice 3 otworow w zaslepce? Ja wywiertalem 4 mm i narazie nie ma bledu.
Jak pisałem, tak zrobiłem i jest git :) Wrzucona zaślepka od dołu pełna ( w międzyczasie wymieniona rura od ic ) i teraz to auto jedzie, pięknie się zbiera od samego dołu. Tak informacyjnie jeśli byliście u cinka na wyłączenie programowe EGR, to dopytajcie czy wrzucili zaślepkę. U mnie tego nie zrobili i generalnie robiło się małe podciśnienie i m.in syczało na styku egr'a z kolektorem ( mam dwie śruby wywalone i nie trzymają tak jak powinny,a teraz wiadomo powietrze nawet tam nie dojdzie przez zaślepkę pełną od dołu ).
Zawsze jest opcja, że EGR wyłączony (a raczej zamknięty) nie domknie się. ECU tylko wysyła rozkaz zamknięcia.
Wczoraj zaślepiłem EGR, jest bez porównania, auto zbiera się o wiele lepiej. 1.9 jtd 115km
Panowie czy wywalając Egr w 159 2.4 jtdm mam zaślepić wlot do kolektora na 4 śruby i tą rure na dwie śruby fi 8? I czy egr odpiąć całkowicie od kostki i ją taśmą zakleić przed wodą a zawór schować do szafy?
A jak to jest z tym spalaniem po zaślepieniu i wyłączeniu programowym EGR? Wzrośnie czy pozostanie bez zmian? Są w tej kwestii skrajnie różne opinie.
Nie wiem czy mit. Skoro obieg spalin nie podgrzewa płynu, a silnik zamiast spalin z EGR dostaje czyste powietrze, a tym samym dodatkową dawkę paliwa, to spalanie teoretycznie powinno wzrosnąć. Jak bardzo, to już zależy od tego jaki styl jazdy preferowaliśmy wcześniej. Jeśli z prędkością obrotową nie przekraczającą 2 tys. obrotów, to po wyłączeniu EGR spalanie będzie zauważalnie większe. To tak na mój chłopski rozum ;)