[MENTION=6963]mattom[/MENTION] już po oględzinach? Dużo szkody narobiło?
Printable View
[MENTION=6963]mattom[/MENTION] już po oględzinach? Dużo szkody narobiło?
[MENTION=966]Krzyśko[/MENTION] - to mój błąd przy robocie usuwania klapek w kolektorze dolotowym. już dokręcałem pompe, ale za mocno dokręciłem koło pompy CR na stożku i pękło przy 3 czy 4 obrocie rozrusznikiem. Nic się nie powinno stać bo znaki na pasku się nie rozjechały, czekam na nowe koło pompy, pasek i będę wkładał rozrząd na blokady
Ha! To mi dałeś do myślenia... Czy ja dokręcałem koło kluczem dynamometrycznym...
mam, leżał na półce obok :P
tylko się dupy nie chciało ruszyć kawałek dalej i wziąć :D
Fakt, faktem, że popełniłem idiotyczny błąd przy składaniu tego i niestety się zemścił, na szczęście tylko kosztujący 50 zł + nowy pasek rozrządu (pompa, napinacz ledwo kilka tysięcy nalotu)
Ale człowiek uczy się na błędach, szkoda, że przeważnie swoich :P
Jakiś jegomość bez honoru zarysował mi moją belle na parkingu i uciekł. Na szczęście był świadek, który dobrze wszystko widział i cierpliwie czekał na mnie aż wrócę do autka - sprawa zgłoszona na policji, więc myślę, że jakoś to będzie. Zarysowanie nie duże (lewy bok tylnego zderzaka), po polerce pewnie można by tak jeździć jak komuś to nie przeszkadza ale kurczę, nie podaruję! - jakby chociaż numer telefonu zostawił za wycieraczką, a on po zarysowaniu, wysiadł z auta, poprawił swój zderzak i odjechał ;). Jakby nie patrzeć, zderzak do malowania, także ja za to płacić nie zamierzam.
a we mnie Punto wjechało i felga + nadkole tył prawe do naprawy. Załącznik 202445Załącznik 202446Załącznik 202447Załącznik 202448
No, to przy okazji sobie rdzę ogarniesz :)
Wiatrak chłodnicy w 156 wyzionął ducha. A sprzątając w 145 urwałem lusterko wewnętrzne - w sumie nawet sięautko na vana nadaje :).