No i stało się :) Giulia Business 2.0 RWD MY'2020 skonfigurowana bez konfiguratora :P odebrana dzisiaj i prosto z salonu udałem się na wycieczkę do Częstochowy do kolegi [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] ( pozdrawiam serdecznie :) ) na zmiane obuwia z seryjnych 17 na 19. Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Nie bede sie szczegolnie rozwijal bo kazdy wlasciciel zdaje sobie z tego sprawe ale uklad kierowniczy i skrzynia w tym aucie to mistrzostwo. Jak to powiedzial Clarkson w ktoryms z testow Giulii uklad kierowniczy jest wrecz telepatyczny :D Zmiany infotainmentu rowniez na plus, choc za duzo sie nim nie zajmowalem bo tak jak mowie wsiadlem w salonie podpialem android auto, google maps, tidal i w droge. Nie jezdzilem tez wczesniej z adaptacyjnym tempomatem - swietna sprawa. Osiagow rzecz jasna nie potestowalem bo silnik swiezutki, tak wiec max 2-3k obrotow, co w zupelnosci wystarczylo na S-ki bo przy 125 mialem ponizej 2k obrotow. Nie sadzilem ze bede kiedys korzystac z trybu A ale w sumie na tempomat ma on sens. Czerwone przeszycia na fotelach i wstawki robia mega robote IMO, jak dla mnie must have jesli bierzemy nizsze wersje wyposazenia, doplaca sie tylko 500 bo przeszycia ida tylko razem ze sportowa kierownica i drazkiem zmiany biegow, ktore wowczas tez sa obszyte czerwona nicia.
Szereg modyfikacji juz z grubsza zaplanowany takze pewnie sie podziele jak cos przy niej nowego dlubne.
fotki pogladowe
Załącznik 268904Załącznik 268905Załącznik 268903Załącznik 268902
pozdro