chip jest uzależniony od wersji płyty
u mnie jest taki chip Załącznik 274158
chip jest uzależniony od wersji płyty
u mnie jest taki chip Załącznik 274158
Mogę bez rozbierania radia sprawdzić jaką mam wersję płyty i po tym dobrać chip BT?
numer jest podany na spodniej części chipa. Chip jest lutowany na płasko do płyty głównej więc nie widzę możliwości zerknięcie fizycznie. Możesz w ustawieniach sprawdzić wchodząc w (factory restart)
Ok. Dzięki. Widzę że dość precyzyjna robota się szykuje.
https://m.pl.aliexpress.com/item/32953209958.html
Na Alliexpress cena Ok, muszę poszukać jak u nas.
Ktoś montował ERISIN 8120 Android 10.0 https://pl.aliexpress.com/item/1005001597500973.html i może podzielić się wrażeniami?
Interesuje mnie jakość dźwięku w porównaniu do oryginału
Ja teraz zgłupiałem. Alfa stała 2 dni. Dziś odpalam, standardowo błąd ABS, VDC i radio się nie włącza. Trasa. Potem podjechałem w jedno miejsce, wróciłem. Radio bez reakcji, "martwe". Wróciłem. Po 3, 4 godzinach odpalam, chcę nagrać film dla Chińczyka, że radio nie działa i... zonk. Zaczęło normalnie działać. "Normalnie" czyli bez BT.
Myślałem, że znowu bezpiecznik przepaliło. Ale teraz to czy ktoś byłby w stanie jakoś mnie nakierować? Jakieś nieprawidłowości masy, napięcia? Coś kradnie prąd czy jak? Czy radio po prostu do bani?
Ja mam od tygodnia. Dzwiek OK - zazwyczaj takie chinczyki z DSP maj dzwiek lepszy troszeczke od fabryki. DSP sie jeszcze nie bawilem. Ale slysze w tle lekki gwizd zmieniajacy sie wraz z prędkością obrotową. Jeszcze z tym nie walczylem.
Mam tylnia kamere na wtyczce video i przedni rejestrator na usb. Nie moge z nim dosc do ladu bo wydaje komunikaty ADAC pomimo wylaczenia w ustawieniach.
Ma tez eDog ale jeszcze nie zauwazylem zeby ostrzegal o znakach.
Ogolnie radio demonem prędkości nie jest, to jest px5 i nie udalo mi sie na ali znalezc px6... do alf 159 juz chyba nie zrobia. Generalnie zauwaxylem w kamperze gdzie mam tez px5 ale na andku 9, ze lepiej podpiac telefon i uzywac nawi i spotify z mirrora.
Radio ladne. Przesylka w tydzien. .
Uparcie po wlaczeniu zaczyna radiem a nie launcherem.
Ogolnie warto.
Rafal
eidt
to to samo radio
https://www.youtube.com/watch?v=2RvdgulAP00
edit2
pobawilem sie DSP - jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Z tym gwizdaniem troche panikowalem, dzis jadac nie potrafilem tego wyodrebnic. Byc moze jak jest przerwa w muzyce to cos bedzie slychac.
Czy ktoś montował multiplayer firmy eunavi?
Mam protip dla tych, którzy mają Xonrich i problemy z BT lub Wi-Fi.
Myślałem, że moduł padł (jak wyżej było pisane). Ale rozmówiłem się z innym posiadaczem tego samego radia na FB i okazało się, że jemu pomogła zmiana języka, bo BT od początku nie działał (zmiana z polskiego na angielski).
Głupie, pomyślałem.
Ale dzisiaj zmieniłem język u siebie (z angielskiego na polski) i... BT powrócił do życia.
Wykasowałem zapamiętane urządzenie (bo zmieniłem nazwę telefonu w między czasie) i bez problemu się połączyłem.
Soft się jakoś zacina czy jak?
Od eunavi trzymaj sie z daleka, brak jakiegokolwiek supportu i aktualizacji . Miałem, wyrzuciłem.Cytat:
Czy ktoś montował multiplayer firmy eunavi?