Wymieniłem przepływkę :)
Printable View
Wymieniłem przepływkę :)
Ważne, że zwężona :D ... na przysłowiowe 'dwa palce' :D ... nooooooo może trochę mniej :D
- - - Updated - - -
Ja wczoraj odebrałem od 'mechanika' ... Forumowy kolega dał 'popis możliwości'. Dziś zacząłem doprowadzać po nim auto do ładu.
Dodatkowo zamówione klocki na przód i łącznik stabilizatora (jeden już dziś wymieniłem :))
Zakupiony i założony nowy akumulator Bosch S5 74AH 750A, stary oryginał umarł.
............................... Autko odebrane od mechanika ..........................
Baruś zawołał mnie dzisiaj rano na podwórko i pyta się czy czegoś mi tam pod autem nie brakuje - brakowało 1. tłumika z katem jak na zdjęciu. Zastanawia mnie to jak kolega może takie coś zrobić koledze...
....Mało tego... dojechane mam łożysko koła lewego... wiesz, czemu ? Nie dokręcone koło (palcami odkręciłem śruby jak zaczęło napier**lać)... brak nakrętki półośki... Całe szczęście, że nic mi się nie stało mnie i Klaudii... Wracałem obwodnicą Wrocka...
No to ładnie Ci "zreperował" auto...... swoją drogą jak komuś się nie chce czegoś robić to niech lepiej nie robi, bo więcej może być z tego złego niż dobrego
Skąd jest ten "mechanik" ?? żeby przypadkiem na niego nie trafić
............................
Ważne to, że niebawem wracam dzidzią na drogi :D
Najśmieszniejsze jest to że chciało się dać komuś zarobić, ktoś spieprzył robotę i samemu trzeba będzie to poprawiać....
Najważniejsze to to, że jak się zrobi samemu to przynajmniej wiadomo co się ma ;)
Sam przerabiałem kiedyś temat "lipiarstwa" w moim poprzednim aucie, wymiany dobrych części, podmianki nowych świec na jakieś używki różnego rodzaju, włącznie ze spaleniem sterownika bo żaden "fachowiec elektromechanik " nie potrafił zdiagnozować że brakuje jednej z mas na sterowniku(zaśniedziały kabelek)..... głupi kabelek który unieruchomił mi auto na miesiąc czasu i dzięki fachowcom wpakował mnie w koszta.
Dzisiaj zamówione klocki i łączniki stabilizatora :) Jutro wymianka :)
Naklejone naklejki ochronne na tylne błotniki. Wizualnie 159-tka oszpecona, ale mam nadzieję, że będzie to wystarczająca ochrona.
Wymieniłem żarówkę.
Ostatnio Alfa więcej stoi niż jeździ i non stop palą się żarówki.
Tera chyba zacznę kupować takie za 10 zł bo drogich nie warto jak mają się spalić po miesiącu.
Zamówione nowe śruby chrom do kół :)
Wypożyczyłem odkurzacz piorący karcher puzzi 100 to wykładzina pod nogami została odświeżona.
Zamówione nowe łożysko / piasta przód :)
Nadrabiam temat.
Już kupione oponki na zimę NOKIAN WR D3 225/45 R17,
Zamówiony zestaw sportowy (rura dolotowa powietrza z filtrem) z Autodelty,
Zamówione końcówki do tłumika 2x76mm do wspawania, ze stali nierdzewnej z Nouvous,
Obecnie oddana do studia pielęgnacji Rascall.pl na korektę lakieru, detaling silnika i odnowę wnętrza.
Planowana po odbiorze ze studia wymiana oleju, filtra oleju oraz sondy lambda.
Wycycka mnie do dna ta moja :)
Wymieniłem komplet świec zapłonowych.Wreszcie znikał błąd p0300 i p0301
Przegoniona na motorway przy okazji wypalił sie DPF :)
:cool:Założyłem sobie projektor logo w drzwiach super Załącznik 99726
Żabka wymyta i nawoskowana. Przy tej temperaturze nawet pod wieczór nie było łatwo pracować nad nią, ale błysk wszystko wynagradza :)
Skasowałem błąd sondy, który mi wyskoczył, oraz przegoniłem ją trochę. Wcześniej naprawiłem wpadające guziki w klamkach
Założyłem DRL i dokrecilem 3 śruby mocujaca plastikowy element zmiany biegów. Wymagało to zdjęcia wydechu oraz opuszczenia tunelu. 3h na 3 śruby :)
Załącznik 99753
Załącznik 99754
Fajne :) za to w weekend chlodnica do wymiany pójdzie zapewne....
Naprawa kierunkowskazu i wymiana silniczka regulacji świateł.
Poprawiony wreszcie przedni zderzak. Jedną śrubkę to aż sobie na pamiątkę zostawiłem, bo pół dnia ją 'odkręcałem' (gumówką) :) Do tego poprawione, odświerzone wszystkie nadkola i wreszcie nowe felgi :D
Załącznik 99834Załącznik 99835Załącznik 99837Załącznik 99838
Wymieniona osłona lewej półosi wraz z uszczelniaczem od strony skrzyni biegów.
Przeszczep serca zakończony:) Bella znowu żyje!
Załącznik 99933
Wczoraj dotarły do mnie dwa nowe górne wahacze od kolegi Raido. Jutro montaż ,mam nadzieję ,że dokonałem dobrego wyboru ;).
Wczoraj zamontowałem radio CB a dziś przyciemnione szyby :cool:
Wymieniony komplet wahaczy z przodu oraz dwa wzdłużne z tyłu,poprawa od razu odczuwalna :)
Dziś zobaczylem Bellę od spodu,gdzieś mi wcieło osłonę,pozatym tuleja wachacza wzdlużnego tył lewa strona do wymiany
Wahacze kupiłem firmy Vema.
Czyszczenie skóry cz. 2, odkurzanie i wymiana panelu klimatronika uchwyty na kubek i małego schowka oraz radia na standard.