Fes jest darmowy ale w wersji demo im mozna go pobrac ze strony FESa. Gdzieś na forum jest witaminka do pełnej wersji. Co do diagnostyki twojego kompa to odezwij się do kolegi z forum o nicku Krzyśko. Powinien Ci basrdziej pomóc
Printable View
Fes jest darmowy ale w wersji demo im mozna go pobrac ze strony FESa. Gdzieś na forum jest witaminka do pełnej wersji. Co do diagnostyki twojego kompa to odezwij się do kolegi z forum o nicku Krzyśko. Powinien Ci basrdziej pomóc
- FES darmowy, wersja 3.3 obsługuje tylko 4 parametry diagnostyki oraz ma limit czasowy 15 minut.
- ostatnia "dobra" wersja to 2.5 oraz 2.6.
fes w wersji 2.1 poradzi sobie z gtv 2.0 ts z 97r?
Dzisiaj podpiąłem się pod FES 2.6, ponieważ wyskoczył błąd ABS (kilka razy pojawiał się już wcześniej, w sumie bardzo rzadko).
WTF?Cytat:
ALFA 156 2.5 V6 24V
Bosch ABS 5.3
--------------------------------------------------------------
Kod ISO: 25 86 01 94 15
Wersja SW: BB 24788
Wersja HW: 0273004261
READING ERROR CODES:
1: 0C - Czujnik predkosci tyln.LE niewlasciwy
No additional help available
Powodem tego błędu jest Ogólny
Obecny status błędu jest
Błąd wartość licznika jest 20
Przy okazji przeleciałem się z podpiętym FES i zrobiłem logi. Czy możecie na nie spojrzeć i napisać czy są prawidłowe, bo wg mnie auto powinno się szybciej zbierać :rolleyes:
http://91.203.132.190/Alfa/FESExp_1111041554_ALFA 156 2.5 V6 24V_File1.csv
http://91.203.132.190/Alfa/FESExp_1111041559_ALFA 156 2.5 V6 24V_File2.csv
Dziękuję.
Podpiąłem się dzisiaj FESem full 3.3 pod swojego Motronica 1.7 i wypluło mi niezgodny kod ISO.Port com ustawiony na 1 jak i na VAGu tak i w FESie.Więc albo FES zdupcony albo moje ECU.Spotkał się ktoś już z czymś takim?
- poprawne info, zrób skanowanie , pokaże poprawny model.
@marcinq24
- czas wtrysku, sondy lambda, przpustnica po adaptacji, TRA, wyprzedzenie zapłonu - idealnie.
- wyprzedzeni zapłonu ma być około 9 st i tak masz.
- o MAf-ie nie wspomnę.
- FRA == 1 to dlatego że auto jeszcze nie nabiło parametrów, taka wartość ma po resecie parametrów adaptacyjnych.
- czyli musisz jeszcze poczekać.
- TRA dodatni i tak ma być aby nie ujemny.
Bubu jesteś ŚWIETNY!!! i nie zastąpiony!!! dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam :)
bubu321, byłbyś tak miły i zerknął na moje logi, które podałem 5 postów wyżej?
- analizuje tylko logi z alfadiaga, FES ma dużo błędów w zobrazowaniu danych.