-
Witam mam takie pytanie czy jest mozliwe ze po założeniu LPG bierze mi olej? Jeżdze na Motul 6100 10w40 i musze dolać średnio 1l co 3 mieśiące. Noge mam cieżką :D ale bez gazu wcale nie brało oleju. Słyszałem ze jak zmienie na gęstszy olej to pomoże. ALFA 156 TS 2.0 155km 240tys przebiegu :)
-
Jaki dystans robisz w ciągu 3 miesięcy? Odradzałbym przejście na 15W-40, zostałbym przy 10W, przy kolejnej zmianie spróbuj Valvoline MaxLife 10W-40 lub pozostań przy tym Motulu.
-
a jak masz ciężką nogę to VALVOLINE 10W60
-
A jak z tym spalaniem oleju na gazie?? wie ktoś
-
Teoretycznie na LPG oleju brac w ogóle nie powinna... Miałem dwa auta na LPG i nigdy niezauważyłem róznicy w branu oleju miedzy PB, a LPG... Na LPg w jednym wozie zrobiłem ponad 100tkm - tyle samo co na PB. Przebieg był cos ok. 220tkm.
-
znaczy ,ze skoro mi nie pije to tez zostawic Castrola , doradzcie cos
-
Zależy o jakim Castrolu mowa, jeżeli Magnatec 10W-40 to zdecydowanie wymiana na Motula, Valvoline, Millers, Liqui Moly itd.
Jest to bardzo słaby olej, pozostawiający po sobie małe spustoszenie w postaci nagaru.
-
własnie na takim cudzie jezdze,jesli motul lub inne to jakie u nas jest kiepski wybór ,a jak mi sprowadza to cena z kosmosu
-
-