pięknie...:rolleyes: ile taka impreza jeśli można spytać ?
Printable View
Wszystko zależy od rodzaju samochodu, koloru i stanu lakieru. Cena za samą korektę to w granicach od 600 do 1200 zł ale to się ustala po oględzinach pojazdu. U mnie było parę poprawek lakierniczych. Nie licząc ich to ta zabawa wyniosła mnie 1000 zł. (w tym lampa 100zł/szt.)
Tanio to nie jest ale za taką pracę i za ten efekt naprawdę warto wydać te pieniądze. Oczywiście trzeba o to dbać, ale za to później się nie żałuje :)
w ostatni piątek odebrałem Piękną od lakiernika (polecam http://www.pf-pro.pl/kontakt):
- na masce schodził bezbarwny lakier i było sporo odprysków od kamieni: całość przemalowana,
- pospawany przedni zderzak (przygoda na parkingu): całość przemalowana,
- na tylnej klapie wyskoczył mi "kwiatuszek" który wcale nie dodawał uroku Pieknej: całość przemalowana zabezpieczona,
kolor nie do odróżnienia od oryginalnego, Bella wygląda jak nówka
Trochę się tego nazbierało...z kolegą z forum Robalfaromeo od 12 do 23 wymiana amortyzatorów i sprężyn tył /przód ,przód - 5cm tył - 4cm , wymiana tarcz hamulcowych ebc i mikoda plus klocki plus zaciski i dwa nowe łączniki stabilizatora tył TRW. Po zamontowaniu wszystkiego o 23 powrót do domu ... przy odpalaniu vdc abs system failure.... Robert mówił ,że to może być akumulator. Padam na twarz a Alfa siedzi nisko. W domu mam jeszcze dwa nowe dolne wahacze TRW.Mam nadzieję ,że jak to wstawię i zrobię zbieżność auto będzie jeździło jak po sznurku. No i że zniknie ten bła vdc abs. Jeżeli jest ktoś z Wrocławia kto mógłby mi pomóc proszę o kontakt na priv.
przelacialem 225km/h obwodnica poludniowa gdanska:) troche sie tam przedmuchalo
Dziś wsadziłem do mojej belli nowe amortyzatory BILSTEIN B6, wymieniony olej oraz wszystkie filtry.
Jesio mycie oraz odkurzanie i ślicznotka jak sie patrzy
Paparapa! :D Załącznik 101624Załącznik 101625Załącznik 101626
Kupione nowe (aerodynamiczne chyba takie) wycieraczki , kupiłem je na początku do Fiesty wujka i zrobiła na mnie super wrażenie , 25zł a zbierają świetnie , więc zakupiłem i do Alfy dzisiaj , bo stare już słabo zbierały
Ja odebrałem AR od mechanika z nowym łożyskiem lewego koła przód i nowymi klockami przód :)
a propos wycieraczek - ja zawsze inwestuję w bosch aerotwin - 74 zł komplet i starczają na całe lato i zimę, i znowu zmiana :) a co do jakości to na Valeo się zawiodłem...
Ehhhh mnie dzisiaj finansowo pociągnęło :/ Po trzech dniach w warsztacie Alfa zmartwychwstała ;) Wymienione kolejno:
Przednie wachacze góra i dół.
Alternator
Olej w skrzyni biegów
Przewody klimatyzacji
Piasta koła
Po zabiegach Alfa szczęśliwa, trzyma się drogi jak szalona, mi pozostaje cieszyć się jej szczęściem ;)
@damianJTD A jakis link alboco do tych wycieraczek?
Wyslane z GT-I9300
Ciao! Po przeglądzie i bella i jej właściciel dostali pochwałę za ... wspaniały stan zawieszenia itp. A odpowiadając na tą sytuację tylko jedna myśl od razu mi brzmiała w głowie : PRZYNALEŻNOŚĆ DO KLUBU ALFAHOLICY - ZOBOWIĄZUJE :)
Dbam o nią i mało nie kosztuje ale ona odpłaca mi się z nawiązką . Nie będę wymieniał wszystkiego po kolei co zrobiłem ale trochę tego było - lubię i muszę mieć auto sprawne ,więc tak jest . Pozdrawiam :)
Moja Bella dostala wczoraj nowa maglownice, pompe wspomagania, pasek klinowy i rolki.. Teraz czeka na nowy rozrzad ktory juz jest zakupiony, ale przez pomylke sprzedawcy ze zla pompa wody dostarczony.. Po testach szykuje sie rowniez nowa przeplywka oraz pompa vacuum wspomagania hamulcow? Lubi pogwizdac gdy zimna..
Gesendet von meinem LT18i mit Tapatalk 2
Naprawiony alternator
Ah oqla空气的的玩儿踢踏舞阿姨是在友伊拉克啊ZDY
Telefon przejął kontrolę nad postem :)
Chiński telefon :D
wymieniłem pompę wspomagania-i już nie jęczy:)
Witam ja w swojej gt dziś przykleiłem konczynki na błotniki ,oraz gruntowny pożadek ,czyli kapiel odkurzanie oraz odrobina wosku.troszkę nabłyszczacza na oponki i już przyciaga wzrok na ulicy .
Markowe podróbki :P :sarcastic:
Zalany Shell Helix Ultra Diesel 5w40 (cóż za krótka nazwa :P), filtry Bosch-a i Knecht-a, wymienione sprzęgiełko alternatora i pasek wielorowkowy :) Co jak co, ale obsługa 2.4 jest masakrycznie uciążliwa, ale przyjemność z jazdy wynagradza to z nawiązką... :)
Arekgr Ty gdzieś pusales że kupiłeś 156 2.4jtdm 2004r za 12 tys zł?
mi wczoraj padł akumulator... na szczęście mimo podejrzeń ładowanie jest :) Alutka odpaliła na kablach a do miejsca transplantacji serca ledwo dojechała pokazując awarie silnika, ABS itd... Więc wczoraj wpadł nowy Bosch Silver 5 77AH/780A :D Wszystko gra i buczy :D
Napoiłem silnik olejem SELENIA 20K :D
Zmiany w smarowidle niezauważalne. Ale zmienić trzeba było :) Silnik pracuje jak pracował, czyli w miarę przyzwoicie.
A dzisiaj wlane 2,9l Matryx-a do skrzyni, po 5km niewielka różnica. Zobaczymy za kilka km :)
Powoli ogarniam to auto, tylko ciągle straszy mnie jeszcze :D
No ja u siebie wymieniłem overboost wraz z wężykami podciśnienia oraz przepływkę. No tylu k**w to już się dawno nie posypało :)
moja wkońcu odebrana z CAS i jest fajnie i do tego jeszcze nowa skórka na kierownicy i gałce zmiany biegów oraz mieszku :DZałącznik 102065Załącznik 102066Załącznik 102067Załącznik 102068