I tak jest to o wiele bardziej opłacalne niż strata czasu, nerwów i pieniędzy na dojazdy oraz wpakowanie się na minę...
Printable View
I tak jest to o wiele bardziej opłacalne niż strata czasu, nerwów i pieniędzy na dojazdy oraz wpakowanie się na minę...
Testy testami, ale i prawo zmieniło się w tej materii. Jechałem kiedyś z BlaBlaCarem przez pół Polski i okazało się, ze mój pasażer akurat pracuje w laboratorium która na zlecenie agend rządowych/koncernów paliwowych kontroluje jakość paliw na stacjach (między innymi). Jako, że karmiony przez lata podobnymi opowieściami o jakości naszego paliwa sam byłem ciekaw jak jest na prawdę i ciągnąłem go za język. Odpowiedź można streścić tak:
Stacje działające pod znaną marką są często kontrolowane na zlecenie central. Stacje typu Janusz i Synowie rzadziej przez urzędy, jednak wystaczy jeden dwa donosy obywateli i będą mieli wizyty co tygodniowe. Jeśli stacja zostaje złapana na wałku, dzięki zmianie w prawie taka informacja jest publikowana (nie ma ochrony tożsamości jak w przypadku przestępców) co automatycznie redukuje znacząco liczbę lokalnych klientów, a i kara na kilkanaście tysięcy złotych daje po kieszeni. W przypadku "markowej" stacji dochodzi do tego kilkadziesiąt tysięcy kary od koncernu i utrata prawa do marki. W praktyce często złapane stacje bankrutują w miesiąc dwa.
Reasumując, można bezpiecznie założyć stacje pod marką koncernów są bezpieczne, małe i nieznane jeśli nie znajdują się przy trasie (bo tam się obędzie bez miejscowych klientów wiedzących o trefonści jego towaru) też prawie zawsze są bezpieczne.
ps
poprzez wadliwe paliwo nie mam na myśli tylko rozrobionego z wodą, ale nawet takiego zachowującego właściwości a posiadającego domieszki inne niż dozwolił producent.
Drodzy forumowicze co sądzicie o poniższej ofercie?
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#b7ac84d9b1
Wszelkie sugestie miłe widziane :)
W szablonie 202, a na liczniku 209tys, deklaracje na Szwacarię, a blachy na sztukę z Holandii. Zaślepkę haka zgubili jak wciągali linką na lawetę? :) Ale grunt, że to "-NIEZWYKLE KOMFORTOWE RODZINNE AUTO !!" :D No i taka lala, a od listopada nie ma chętnego. Jak to ta od VINU, który ostatni podałeś to produkcja i początek gwarancji 2007r. Wychodzi, że w Radomiu te tablice są specjalnienie zarezerwowane dla modelów Brera/159, chociaż pochodzą od Porsche Cayenne :D
poza tym na prawym błotniku "dziudziaro" jest, na lewym nie ma. z rocznikiem też się lekko pomylili, bo to przedlift, czyli max 2007r. w tym ogłoszeniu nic się nie zgadza między opisme a zdjęciami.. .rocznik, kraj pochodzenia, przebieg, bezwypadkowość wątpliwa... Dobrze, ze chociaż w kolor trafili.
To że ogłoszenie się nie zgadza to zorientowałem się od razu, ale naiwnie pomyślałem, że ma gotową formatkę, które edytuje pod kolejne auto. O tablicy rejestracyjnej nie wiedziałem :) jak zwykle dziękuję Wam za te spostrzeżenia :)
Witam,
niedaleko mnie jest kilka alf które biorę pod uwagę - lokalizacja: Olkusz
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-brera-2007r-2-4jtd-210km-klimatron-alum-18-import-niemcy-ID6Bwf3J.html#2bb5cebbf0
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-m-jet-150ps-skora-xenon-alu-pdc-ti-ti-ti-ID6BQccK.html#29a7f24af2
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-m-jet-1-9-16v-150-km-skora-xenon-navi-webasto-alu-ti-ti-ti-ID6BQaI1.html#29a7f24af2
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-alfa-romeo-159-ti-mjet-150ps-xenon-skora-navi-bogata-opcja-ID6BKNdR.html#76676e98e1
zna ktoś temat? warto się fatygować i oglądać czy trupy?
Ta Brera w sprzedaży minimum od listopada.
to pewnie coś jest na rzeczy :) kurde mało brer jest dostępnych...