Widzisz różnice między poprzednimi a tymi 4000LM? Sprawdzałeś do jakiej temperatury grzeje się radiator w tych starych? Jak mruga to często z przegrzania.
Printable View
Widzisz różnice między poprzednimi a tymi 4000LM? Sprawdzałeś do jakiej temperatury grzeje się radiator w tych starych? Jak mruga to często z przegrzania.
Troche słabe porównanie bo trzeba by zrobić foto normalnym aparatem w trybie manualnym ze sztywną ustawioną przysłoną i migawką aby aparat sam nie dobierał sobie parametrów w zalezności od warunków oświetlenia bo z tej fotki wynika, ze h7 praktycznie w ogóle nie oświetla drogi przed autem.
Różnica była bo jak włożyłem nowe to mocniej świeciły widać było golym okiem.
A grzać się grzeją każde ledy, dlatego masz radiator do odprowadzania temperatury. Radiator po czasie jest bardzo ciepły. A ledy że mrugały i w końcu przestały świecić to z jednej strony żarówki, widocznie sam chip led był wadliwy bo jak dotykałem palcem święcocego leda to przestawało migać itp.
Pytałem się gościa co sprowadza żarówki led z chin i on też pytał się chinola czy mógłby dostać same chipy ale odmówili mu, wiadomo dlaczego. A ja gdybym miał to ze zdjęcia poniżej to bez problemu w 5 minut bym wymienił
Dostałem dziś paczkę z takimi samymi ledami jak te co Ci padły. Chciałem je rozkręcić i sprawdzić czy Chinczyk nie przyoszczędził na paście termoprzewodzżcej ale u mnie wygląda na to, że ten czarny plastik jest chyba sklejony i boję się, że mogę je uszkodzić. Czy mógłbyś poświęcić chwilę i sprawdzić u siebie na tej zepsutej jak wygląda w środku? Druga sprawa, że może chip ma jakieś oznaczenia po których można by znaleźć w necie jakiegoś dostawcę.
Zamawiał ktoś te zaślepki? https://hidretrofit.pl/sklep/oslony-pokrywy-gumowe/ Ja zamówiłem i przysłali mi za małe. O średnicy 80mm.
Średnica jak pamiętam 100 albo 120
1+3T
Ledy z pasywnym chłodzeniem chowacie całe pod deklem,czy chłodzenie musi wystawać na zewnątrz?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Wszystko pod dekiel żeby zapewnić hermetyczność reflektora
- - - Updated - - -
Tak plastik jest na zatrzaski i delikatnie sklejony ale spokojnoe mozesz nożykiem delikatnie rozsunąć, tylko przy skrecaniu oczysc z kleju i daj nowy bo nie zamknie się jak powinno. A pasty jest pod calym chipem led który jest na płaskim drucie miedzianym, spoko.
A ja znalazłem po 2 godzinnym poszukiwaniu chipy led ale można kupić tylko w tysiącach sztuk, chyba że ktoś zamierza produkcję żarowek hehe
https://m.alibaba.com/product/605796...009.314.ytHYQN
- - - Updated - - -
Ja z dekielkami poradzilem sobie bezproblemowo, kupilem z autozłomu z hakiegoś nissana dekielki gumowe, podobne są w passatach b5, i wyciąlem u siebie koronką fi 57 otwory po niżej osi, na dole dekla- to bardzo ważne !!
- - - Updated - - -
W poniedzialek ustawie jeszcze pion żarówki bo w tych vo teraz mam jest to możliwe, podeśle zdjęcie z wsadzonymi z ukowa i ustawionymi w pion.
Może również zabiorę się za montaż w nowym roku za podlączebie modulu zmierzchowege zeby sterował mi dziennymi w kierunkowskazach DRL ale to też trochę czasu zajmie hehe
Właśnie zastanawiam się,czy jak wszystko schowam pod dekiel,to nie będzie się za bardzo grzalo w lecie. Z drugiej strony,to schowane przynajmniej się nie rzuca w oczy . W razie kontroli ,czy przeglądu.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Po rozebraniu żarówki led