No i jak już temat pokazuje sprawa się sprowadza do DPFa i EGRa . Jak się powywala seryjne klamory to spadnie te spalanie . Ja jeżdżę na serii więc wychodzi mi te 1-2 litry więcej no i do tego automat i waga 1775kg .
Printable View
No i jak już temat pokazuje sprawa się sprowadza do DPFa i EGRa . Jak się powywala seryjne klamory to spadnie te spalanie . Ja jeżdżę na serii więc wychodzi mi te 1-2 litry więcej no i do tego automat i waga 1775kg .
Nie do końca Nazar...ja nie mam Dpf, mam egr, nie mam klap, mam chip. I za chu.. nie jestem w stanie osiągnąć spalania jak niektórzy. Mało tego, mi komp przeklamuje o 1,5-2 litry.
Np. cała trasę Poznań - Lesko, 720 km pokazuje mi 5,6 litra. Na A4 jadę 150 km/h. Pokazuje 5,6 litra. Szczegół, że po zatankowaniu wychodzi 7,5 litra. Więc sorry. Mało tego jeżdżę nocą, więc ruch o wiele mniejszy. Więc jak co niektórzy robią 5,6 przy 150 średniej to naprawdę nie wiem:-D
Też mam auto po chipie, bez ekologii. Komp mi nie oszukuje zasadniczo ale przy prędkościach ok. 150 pali właśnie mniej więcej tyle ile pisze Marti, czyli ok. 7,5. Wobec powyższego odpowiednio więcej przy prędkościach 30 - 50 km większych. I raczej nie będzie to 1 l więcej.
Raczej nie będzie Kamilu. Fizyka się kłania;-) Jak widać co niektórzy zawstydzili fizykę:-P u nich użycie paliwa spada proporcjonalnie do zwiększania prędkości;-) :-P
Mnie ostatnio na trasie Łódż - Hamburg (ok 750km) nie przekraczając 130km/h spalił średnio 6,5l ... Droga powrotna to już tylko autostrady i przy średniej prędkości 150km/h spalanie to 7,7. W mieście nie ma mowy żeby spalił mi mniej jak 9l.
a mie ostatnio nie spalila prawie nic
bo prawie nic nie jezdzilem
:cool:
To całkiem dobry wynik ^^
i to z wypalaniem dpfa bylo
nadal siedzi
zaspalem do cinka i nadal mam