Wymieniłem mieszki ręcznego i biegów. Szyte na zamówienie nicią w kolorze lakieru.
gwiazdor przyniósł :)
Printable View
Wymieniłem mieszki ręcznego i biegów. Szyte na zamówienie nicią w kolorze lakieru.
gwiazdor przyniósł :)
zarejestrowałem , założyłem nowe blachy i nakleiłem naklejkę na szybę
moja niunia dostała dzisiaj nowe pióra wycieraczek, niby niewiele, ale oboje jesteśmy zadowoleni :)
a i jeszcze zakupiłem coś co nazywa się silikon w sprayu i posmarowałem wszystkie uszczelki łącznie z tymi pod maską i klapą, co by sobie zaoszczędzić wchodzenia do samochodu przez drzwi tylne, co przytrafiło mi się dzisiejszego ranka
po 10 miesiącach i 18 dniach w moje ręce powrócił dowód rejestracyjny zabrany przez policję ;) dodam tylko, że jak bym wiedział, że tyle czasu spędzę w wydziale komunikacji nie odebrał bym go przez kolejne 10 miesięcy... ale niech ma i się cieszy nie tylko Alfa :P
A moja Bella dostała śliczny czarny sznureczek, który służy do otwierania drzwi od wewnątrz:). Do piątku muszę wytrzymać, a potem nowa klamka i 400 zł ...
Nowe klubowe podkładki, komplet bezpieczników na zapas oraz pielęgnacja wnętrza - każdemu należą się święta.
Założyłem osłonę pod silnik i wymieniłem filtr powietrza. Tarcze do wymiany...
Wczoraj nowy olej + filtr
Rozebrałem klamki w tylnych drzwiach, elemnty ruchome oraz cięgna zalałem oleje sylikonowym. Ostatnio przy duzym mrozie nie moglem zamknąć drzwi, bo właśnie cięgno nie chciało sie cofnąć :).
Jak już jestem na forum to się pochwalę :) W niedzielę trafił się ten jeden dzień w roku, kiedy nikt nigdzie nie jeździ (nie licząc godzin <6 rano:P) i spadło sporo świeżego śniegu :) Więc zabrałem Bellę po raz pierwszy na ślizgawkę :D Muszę przyznać, że zabawa nie mniej przednia niż tylnonapędówką 2 zimy temu :) Chyba to zasługa dobrego wyważenia podwozia i małego przełożenia kierownicy, ale szerokie łuki (180 stopni łącznie - jak na owalu) pełnym bokiem po powtarzalnym w 90 % torze jazdy (na zwykłej jednopasmówce spokojnie bym się zmieścił, choć ślizgałem się oczywiście na marketowym parkingu) to bajka :)
Po takim treningu będę się musiał hamować, żeby przy podsterowności nie kontrować z pomocą ręcznego, bo na Bellę działa to świetnie :)