-
Jeśli masz z 2009 to już na pewno po zmianach. Były one w końcówce chyba w końcówce 2007, ale ręki sobie uciąć nie dam. Jeśli masz problem z burzeniem się płynu mimo pozmianowego zbiorniczka, to przeczyść sitko, które w nim jest. Łatwo się je wyjmuje. W samym zbiorniczku jeśli są jakieś brudy, to też go wypłucz.
-
Jak ktoś potrzebuje mam używany sprawny zbiorniczek do sprzedania.
Wymieniłem go już kiedyś więc jest już poprawiony, płyn mi się burzył ale z powodu uszkodzonego węża nad alternatorem. Info na priv
-
Zmiana zbiorniczka dla 1.9 JTDm nastąpiła 12/2009.
-
Czyli jednak cos tam dobrze wyczytałem. Mam zbiorczego 0/8 ale nic nie bólgora nie przelewa sie po prostu jak sie nagrzeje to buczy przy skrecaniu. Zaraz ide sie przyjrzeć tematowi
-
Jasio nie mogę prv ci wyslac jaka cena za zbiorniczek?
Napisane na Commodore C64..;)
-
Z tym, że jasio ma 2.4, a Ty 1.9 to są zupełnie różne zbiorniczki. Te z 2.4 były bez wad.
-
Super:)nie sprawdziłem co tam ma Jasio:)dzieki pływak.
Napisane na Commodore C64..;)
-
Witam.
Też mam problem z maglem. Dość mozno się poci wiec szykuję się regeneracja. Do tego zawsze po odpaleniu auta słychać głośne buczenie niezależnie czy kręcę kierownicą czy nie. Wina przekladni czy pompa też do regeneracji?jaki kolor mam mieć płynu w zbiorniku. 1.9JTDm z 2006r
Podpowie ktoś gdzie dobrze i tanio zregeneruja przekładnie
Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
-
Buczecie bez kręcenia kierownicą raczej nie będzie winą magla. Najczęściej winny jest tu co chwile wspominany zbiorniczek. Sprawdź też, czy nie masz wycieku na przewodzie ze zbiorniczka do pompy, bo może tamtędy zasysać powietrze i objaw będzie ten sam. Sprawdź też, czy nie masz za mało płynu, bo jak tylko spadnie lekko poniżej minimum, to zaraz się odzywa. Przynajmniej u mnie tak było. Co do regeneracji magla w swojej okolicy, to najlepiej zapytać na forum regionalnym.
-
Czyli mam kumulacje w postaci magla i zbiorniczka bądź nawet pompy wspom...sprawdzę czy nie ma wycieku w miejscach które podałeś. Dzięki
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka