ja w ten weekend nie dam rady niestety...
Printable View
ja w ten weekend nie dam rady niestety...
Koledzy, gdzie w Słupsku, bądź bliżej Koszalina, wymienią mi porządnie rozrząd z blokadami i urządzeniami, sprawdzą panewki i zregenerują wariata? U mnie nie znalazłem odpowiednich fachowców, a ASO trochę za drogie. Chyba, że ktoś z Was ma blokady i umiejętności i chciałby coś pokombinować?
No i odjechała moja bella... ale została na forum. nowy właściciel z pewnością ją niedługo pokaże. Ja na obecną chwilę kupiłem Cordobę za kwotę poniżej najniższej krajowej:) i czekam aż coś ciekawego się pojawi... głownie mam nadzieję na znalezienie ładnej 166. Gdybyście coś wiedzieli to dajcie znać.
I za ile poszła?
Bo widziałem na allegro cena cały czas szła w dół na ilu się zatrzymało?
Koledzy ponawiam swoje pytanie :)
noo to może na otomoto widziałem...
Kolego sbenios, więc jeśli chodzi o serwis rozrządu, będzie problem bo nie mam kogo Ci polecić. Mogę napisać gdzie nie jechać aby Cię nie okradli lub czegoś nie zniszczyli. Ostatnio w styczniu tego roku robiłem samochód na portowej u fachowca co to wszystko szybko ogarnia, mechanik zajebisty i polecany, jak zostawiłem auto na rozrząd w październiku 2012, tak odebrałem w styczniu 2013, to nie żart.
Nie jedź do:
-Bosch Szendrak Kopernika, tego gnoja kilku chciało już bić za oszustwa i złodziejstwo. Facet uszkodził mi drzwi podnośnikiem, nie naprawił ogrzewania ale kase wziął,
-Fiat Poznańska, niesłowni, drodzy, naciągają, może dobrze robią ale szykuj wór pieniędzy,
-McGajwer przy kościele, na pytanie czy zrobią Alfę odpowiadają nie, dlaczego? bo nie dla zasady,
-Portowa mechanik przy placu dla autokarów i dźwigów, jak zostawisz auto możesz nie odebrać, kupiłem mechanikowi do wariatora zestaw naprawczy, jak rozebrał wariator to pogubił części i nie mógł złożyć, porwał mi gumy na cewkach i uszkodził koło zębate,
-AutoGana bukowa, dziadek robi rozrząd w ok 2-3 dni z blokadami, ale może pominąć pierdółkę przy skręcaniu jak np śruba od wału korbowego i masz po rozrządzie tak jak ja miałem kiedy wyjechałem od niego i puścił klin, rozrząd do ponownej roboty, auto dalej do innego mechanika,
Co do polecanych mechaników, na chwilę obecną nie znam, ale postaram się dowiedzieć i dać Ci szybko odpowiedź.
Witam. Moja jeszcze długo ze mną zostanie , pytałem o koszty lakierowania to nie ciekawie jest. Chcą tyle kasy ile wynosi wartość rynkowa samochodu a po lakierowaniu i tak wielkich pieniędzy mi nikt za nią nie da zatem zostaje. Gdybym dysponował odpowiednim pomieszczeniem i czasem to samodzielnie bym się podjął, to nic trudnego. W elementach dałbym radę a to wiąże się z demontażem a potem montażem tych elementów, dużo czasu.
Na początku roku kupiłem Fiata Marea Weekend 1,9JTD 105KM za 2500zł , nie jest zbyt urodziwe ale możliwości przewozowe ma ogromne, z przyczepą tez super sobie radzi aż jestem w szoku i jeszcze jedna ważna uwaga Maciekmm spalanie, gdy jeździ się spokojnie jest niższe niż w 2,4 ale nie wiele max 0,5l na setke tylko ze tak nie da się jeździć a więc rozumiem apetyt twojej byłej.
Zauważyłem że alfą rzadko przekraczam 2-2,5 tysiąca przy rozpędzaniu a w fiacie non stop i jazda po mieście, alfa normalnie jedzie na 1200 obrotach a fiat potrzebuje co najmniej 1500.
Ale tu się dzieje. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :D