A stosował ktoś VALVOLINE DURABLEND SCOOTER 2T ? Temperaturę spalania ma dosyć niską.Załącznik 234698
A stosował ktoś VALVOLINE DURABLEND SCOOTER 2T ? Temperaturę spalania ma dosyć niską.Załącznik 234698
Po dodaniu dodatku Liqui Moly Diesel Schmier Additiv dodatek smarujący do diesla, oczywiście w zalecanej proporcji drastyczny wzrost spalania... Zawsze tankowalem na orlenie i nie bylo większych problemów. Choc faktycznie ostatnio troche spalanie mi podskoczylo, ale tlumaczylem to jazda tylko po miescie. Przy ostatnim tankowaniu dolalem ów preparat i od razu spalanie wzroslo. Ostatecznie wyszedł wynik 10/100l.! Nie wiem czy to kwestia preparatu czy ropy. Teraz zalalem czyst3j ropy z shella i od razu wszystko wstepnie wrocilo do normy po wyjezdzeniu polowy zbiornika
Za dużo się tego dodatku nie da wlać, jest pochowany - butelka na pełen bak. Ja bardzo lubię ten dodatek i używam odkąd mam AR z dieslem - nigdy mi spalanie nie wzrosło. Ani nie zmalało. Może coś z proporcjami nie teges jednak, albo felerna ropa? No i fakt że to dodatek a nie 2T więc nie ten temat ;)
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
Fakt nie 2t, ale dodatek smarujacy. Butelka na 80l, wlalem tego ponad połowę, proporcja na 60l zbiornik.
Na dedykowane dodatki jest osobny temat
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Cześć,
przeczytałem większość wątku (nie cały ;) ) i w sumie zarejestrowałem się że by zadać pytanie które mnie nurtuje,
co Wam za różnica jaką ma temperature spalania olej 2T?
przecież proporcjonalnie w moim przypadku jesli zmieszam 70litrów ON o zapłonie 60stC z 250ml 2T o zapłonie 70stC, temperatura zapłonu podniesię się uwaga... podniesię się do... 60,00571102 stC...
ktoś coś? :)
Nie wiem czy ktoś wklejał, więc w linku poniżej 2 tabele z parametrami poszczególnych olejów 2T (przetłumaczone z forum niemieckiego):
http://avensis.info/viewtopic.php?f=...t=2310#p472634
elf najlepszy prawie
Monzol5c króluje :)
Ja właśnie próbuję go.
Pierwszy bak :)