To co mam zrobić żeby pozbyć się tego błędu??
To co mam zrobić żeby pozbyć się tego błędu??
Jedź tutaj www.cinsoft.pl ( masz blisko ) i Marcin wszystko sprawdzi.
Panowie dlaczego po wypaleniu dpf przez Multi scan wymuszone zwiększyło się z 51 do 70 % a egr cały czas pokazuje 3.5% otwarcia? Nie zależnie od obrotów. Czyżby egr byl wyprogramowany?
Chciałbym odświeżyć temat nieznacznie. Ostatnio zauważyłem przy przegazówce a czasem i na trasie (ale tylko przy pierwszym mocnym przyspieszeniu po okresie wolnej jazdy), że pojawia się trochę czarnego dymu z rur. Nie jest to zasłona dymna ale trochę widać. Innych niepokojacych objawów nie widać. DPF jest obecny. Samochód nie był modyfikowany w żaden sposób. Parę tygodni temu w PabloGarage czyszczony był EGR i kolektor dolotowy. Prosiłbym o możliwe przyczyny takiego stanu.
Witam serdecznie
Panowie mam pytanie ! Czy po wymianie dpf na nowy w alfie 159 2.4 trzeba cos resetowac w sterownikach?
Panowie... pozwolicie, że odkopię temat.
Mam brerę 2.4 JTD z wyciętym DPF oraz założonym boxem. Ale widzę, że co jakiś czas wchodzi w tryb wypalania (wskazówka turbiny wychyla się minimalnie). Czy box powinien takie rzeczy robić? Skoro nie ma DPF (jest wypruty -> widać, że był rozcinany), to po cholerę turbina dodatkowo dmucha? A może ten box takie tylko odczyty daje?
Coś czuję, że po świętach trzeba będzie się za to zabrać. Spalanie jest bardzo wysokie. Wypalanie wg komputera średnio co 95km!
Czy ktoś wie, o co chodzi z tym boxem?
Olej nie smierdzi ci ropa?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie zauważyłem takiego czegoś...