To może jakiś mały poradniczek, jak wymienić antenę?
Printable View
To może jakiś mały poradniczek, jak wymienić antenę?
Siadasz wygodnie na tylnej kanapie. Zdejmujesz tylną lampkę ( trzeba podważyć śrubokrętem lub innym tworzywowym elementem - np do demontażu tapicerek ) lampka składa się z dwóch elementów. Najpierw klosz a później reszta z podsufitki ) Wtedy trzeba zajrzeć w miejsce po lampce w stronę przodu samochodu. Zobaczysz tam nakrętkę która trzyma antenę od środka ( chyba 19 albo 21 ) odkręcić odpiąć kabelki od anteny ( gdy tylko UKF to jeden gdy GPS to dwa ). Wtedy wyciągasz antenę do góry na dachu. Montaż w odwrotnej kolejności. Tylko dokładnie wyczyścić powierzchnię dachu przed montażem dachowej , dokręcać nakrętkę z wyczuciem.
Jest nawet tutaj na forum tutorial wraz z zdjęciami. Sam wymieniałem antenę przez padniety wzmacniacz w podstawie i roboty na 20 min.
Jakiś link do tego?
i mnie dopadła "zemsta klapy" ;) Pytanie moje co to za peszel widoczny na zdj? Wychodzi na ok 2 cm od strony auta i nie ma kontynuacji po stronie klapy . Jest to prawa wiązka. Przewody naprawione/polutowane i na chwile obecną wszystko gra .
Załącznik 269957
Wygląda jak przewód od płynu do spryskiwaczy..
przewód płynu jest z lewej strony, zresztą spryskiwacz działa więc to nie to.
Według mnie to jakaś pozostałość po poprzedniej naprawie, bo wygląda jakby już coś było robione z przewodami. Fabrycznie cała wiązka powinna być okręcona miękką taśmą tekstylną.
była okręcona i wyglądało jakby wcześcniej nikt nic nie ruszał, przewody ja polutowałem, znaczy zdj zrobione juz po naprawie.
Tak wyglądało wczesniej ale jeszcze peszla nie bylo widac
Załącznik 269961