-
Generalnie tyle co kurier,po otrzymaniu robie i odsyłam na drugi dzień,śmieszne się robi bp jest rozbieranie w kółko tego samego,to naprawdę nie jest trudny silnik,blokady oczywiście warsztat ma do tej wersji silnikowej?
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
-
Upiera sie ze ma. I jak na razie to chyba najbardziej kumaty.
-
Też bym na twoim miejscu zrobił ten wariator, miałabyś święty spokój. Rozumiem że praca że dziecko, no ale jakieś wyjście zawsze jest niż później zaś oddawać auto na rozbieranie tego samego i wymianę wariatora. I wtedy zaś będziesz bez auta.
A tak to raz machnąć wszystko za jednym zamachem, np jutro ci mechanik daje wariator, szybko go wysyłasz z południa kurierem do darka, darek dostaje go w środę, robi go i wysyła w czwartek. Na piątek rano masz wariator zrobiony,mechanik składa, odbierasz auta i cieszysz się cichutkim silnikiem:)
-
A wiec tak będzie uszczelniona skrzynia z wymienionym płynem plus regulacja komputerem, dodatkowo założone oslony na silnik, wymienione szklanki 6 szt. Wymienione walki od,rozrządu bo tam,ciekło, zrobione oslony przegubów i znowu 1800 nie moje :D chyba dodatkowej pracy poszukam :D poza tym kolo powiedział ze mialam źle założony rozrząd to spowodowało uszkodzenie wałków, podobno gdzieś byl za mocno naciągnięty czy cos takiego. Powiedział ze mi to na piśmie da i ze mam to reklamować tam gdzie robilam....
A w październiku czeka mnie przeglad, ubezpieczenie i wymiana opon. Ma ktos pomysł skąd dobre wytrzasnę???
No i po 4000 kloce i tarcze
Czy cos jeszcze mnie czeka oprócz wariatora?? Facet upiera sie ze nie musze go wymieniac......
Boże jaka jestem wytrwała pokłony mi :D:D
-
Kup opony od oponysportowe.eu
Sam używam i najlepsze zimówki jakie miałem a cenowo Ci sie spodobają. Szukaj snowpro 790.
-
Jeśli masz mało kasy to może jakieś używki?
-
Ja jestem wyczyszczona z gotówki na maxa :D samochod pozbawil wszystkich oszczędności...oby tylko działał :D ale opony,musze wymienic bo przednich prawie nie mam :(
-
Wariator,raczej będzie klepal,ją bynajmniej jak nie klepie nawet to przy robocie rozrządu uznaje go za czynnośc obslugowa bo szkoda kasy na późniejsze tam grzebanie,nota bene zerknij na cenę nowego,trochę dziwne z tymi walkami,tzn ze były starte krzywki na walkach?
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
-
może akurat wariator już ktos kiedyś wymieniał...
-
Wariator,raczej będzie klepal,ją bynajmniej jak nie klepie nawet to przy robocie rozrządu uznaje go za czynnośc obslugowa bo szkoda kasy na późniejsze tam grzebanie,
Read more: http://www.forum.alfaholicy.org/147/...#ixzz3E8JcOu1E
w sensie rozbieram i zmieniam mu bebechy,nie zmieniam wariatora jak nie trzeba