-
Jeżeli chodzi o załączanie wentylatora to i tak on startuje kilkanaście sekund po przekręceniu stacyjki. To spokojnie starcza na odpalenie. Tu nie widzę problemu. U mnie jakiś napęd musi się lekko przycinać a nie jest uszkodzony na stałe. Wyskakuje błąd a potem nawet w trybie full auto wentylator spada na jedną kreskę. Ręcznie możesz oczywiście zmienić ale w trybie full auto jest na jedynce. Dopiero zgaszenie i odpalenie ponownie załatwia sprawę.
-
Zauważyłem, że wentylator jak jest włączony to startuje od razu po przekręceniu kluczyka... ale może każda ma inaczej...
Ja u Ciebie bardziej bym obstawiał na padnięty czujnik od temp. Skoro możesz regulować ręcznie obroty, a przy auto spadają to moim zdaniem sterownik źle odczytuje temp. Ja bym spróbował, czy na low też będą spadać obroty.
-
U mnie na pewno wentylator czeka. Nie startuje od razu.
Z tym czujnikiem faktycznie mogę spróbować. Ale teraz muszę poczekać aż się błąd pokaże :)
-
u mnie startuje wentylator po 5-10 sek.
-
Witam panowie mam taki problem a mianowicie u mnie nawiew normalnie startuje ale po chwili czyli około 30-40 sek wyłącza sie, miał może ktoś taki przypadek?
-
Bez komunikatu? Wyłącza się całkiem czy po prostu na minimum? Co pokazuje zakładka klimy? Jak reaguje na ustawienia (auto, full auto)???
-
Po tym jak sie wyłączy pokazuje komunikat ''Air conditioner faulty please contact workshop'' a reaguje normalnie na auto czy ecom.
A włącza się dopiero po zgaszeniu i odpaleniu auta.
-
To masz chyba to co ja. Czyli wywala błąd i wentylator na jedną kreskę. Poza tym ok. Pomimo że gorąc w aucie to jest wentylator na jednej kresce i żeby to zmienić trzeba ręcznie podkręcić wentylator. Albo właśnie zgasić i odpalić ponownie to wszystko jest ok. U mnie to się zdarza bardzo rzadko dlatego znalezienie przyczyny mi sporo czasu zajmie :)
-
witam tez mam problem z tym komunikatem tylko ze u mnie wszystko dziala jak nalezy zrobilem sobie 2 dni temu wszystko z klima odgrzybiona itp itd i dalej to wyskakuje ;/ tylko ze jak ten komunikat jest wyswietlony to moge sterowac ogrzewaniem ( jeszcze temat z innej beczki tak sie podepne jak zapalalem auto to przez 2 sekundy swiecil mi sie olej bo rzeczywiscie bylo go malo ale po wymianie i wlaniu 5l tak bylo w katalogu to jak odpalam na zimnym silniku nadal mi sie swieci przez okolo 2 sekundy kontrolka od oleju )
-
To nie temat o oleju.....................:stop:
Odnośnie komunikatu to po jego pojawieniu i skasowaniu gałką wszystko normalnie pracuje? Jeżeli tak to chyba na razie nie ma co z tym kombinować bo przecież klikasz ok i jedziesz dalej.