Auto bardzo szybko odpala ,więc rozrusznik obstawiam na dobry kreci mocno i skutecznie szybko odpala auto.Obstawiam raczej jak kolega pompe wspomagania.Tylko ja są minusowe temperatury to wysępuje.
Printable View
Auto bardzo szybko odpala ,więc rozrusznik obstawiam na dobry kreci mocno i skutecznie szybko odpala auto.Obstawiam raczej jak kolega pompe wspomagania.Tylko ja są minusowe temperatury to wysępuje.
jak rozrusznik to dlaczego jak sa temperatury dodatnie to jest wszystko ok i nie ma tego dżwięku
Właśnie byłem odpalić samochód dzwiek się pojawił ale znacznie krócej a rozrusznik kreci jak wsciekły czyli wszystko ok poprostu ten typ tak ma to w końcu włoszczyzna a co do pompy wspomagania to płyn w niej zawsze jest nie ma czegos takiego że zchodzi płyn i wyje tam płyn jest zawsze (olej).
I jak wiadomo na przy ujemnych temperaturach metal się kurczy-zaciska z tond ten dzwięk ROZRUSZNIKA
To nie rozrusznik. To pompa wspomagania tak jęczy zanim olej do niej dojdzie. Mam taki samo dźwięk, który zaczyna się pojawiać jak jest -5 i więcej. Im zimniej tym dłużej trwa. Trzeba było posłuchać jak odpaliłem przy -17:D Potępięcze jęki trwały kilkadziesiąt sekund (+ zimny olej w automacie) po ruszeniu. Po rozgrzaniu cisza. A i rozrusznik mam w porządku. Pzdr.
Za regeneracje rozrusznika zapłaciłem 150zł łącznie z operacją wyciągania i zakładania - chyba to nie tak dużo dla świętego spokoju to zrobić.
U mnie po regeneracji ten dźwięk się już nigdy nie pojawił - przypadek?