To chyba zbyt mocny żart na prima aprilis Andrzeju. Nie uważasz?
Printable View
To chyba zbyt mocny żart na prima aprilis Andrzeju. Nie uważasz?
Potwierdzam Andrzej nie jedzie. Zrezygnował po moim ostrym i twardym stanowisku dotyczącym slicków. Stanowisko SJS jest takie ze slick = klatka ja to zaostrzyłem jeśli nie słusznie to biorę to jak facet na klatę i przepraszam ale już się z tego wycofywać nie chcę. Następnym razem przedyskutujemy przed zapisami żeby się nikt nie poczuł pominięty.
Ale jakie zamieszanie ? ludzie, po kilku miesiącach od ogłoszenia imprezy ukazuje się punkt jej regulaminu, kompletnie niespodziewany, który mi nie odpowiada i uważam za nieuzasadniony. Piszę dlaczego tak uważam, muszę to szerzej uzasadniać wobec niezrozumienia i z nadzieją wycofania tego punktu na przyszłość, a równolegle rezygnuję bo mi on nie odpowiada. Kropka.
Gdzie tu zamieszanie przepraszam.
Bimsky - doskonale wiem i mam budżet naprawdę odpowiedni. Ten kpl opon to pikuś naprawdę przy wydatkach ogólnych zeszłorocznych czy prawdopodobnych w tym roku. Ale pikuś __bezsensowny__ i __nieuzasadniony__ - skoro mam kilkadziesiąt opon, kupować kolejne na 5 kółek tylko i wyłącznie. A nie lubię bezsensownie pieniędzy wydawać. Po prostu. I psuć auta też nie lubię czymś gorszym niż może mieć.
A namawiać na wszelkie takie imprezy będę, w tym te na które nie pojadę, i nijak się to z moim uczestnictwem w nich czy brakiem uczestnictwa nie kłóci. Na kilku szkoleniach SJSu byłem, liczę że i po tym się cześć forumowiczów zapali i będzie więcej Alf na torach amatorskich w kraju. I będą może same TD Alf ze współzawodnictwem i bez takich ograniczeń. Gdzie można będzie naprawdę sprawdzić jakie elementy wozu, jakie modyfikacje, jaka technika jazdy ma naprawdę na co wpływ a nie gdybać tylko.
Ale co to ma do mojego osobistego udziału w TD??? do mojej osoby ??? nic. null.
Ja osobiście się cieszę, że Teddy się wziął za to , czasem się potknie każdy kto coś robi, ale ważniejsze że robi i jest grupa duża, której charakter imprezy odpowiada i jest trafiony.
A ja ? ja sam jeżdżę kiedy mogę, gdzie mogę, mało/dużo ? - dla mnie akurat :)
Dla mnie jest wszystko jasne na ten TD na slickach nie wolno I tyle wiec Co chcesz mi tlumaczyc? Ze ten jest beee Bo nie wolno a na inne wolno?
Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka
Chociażby dlatego, że dojazdówka jest po otwartej, publicznej i nierzadko ruchliwej, drodze, przy której w trakcie imprez podobno lubi ustawić się drogówka i wyłapać tych co bardziej rzucających się w oczy. Nie rozumiem Waszego oburzenia na to, że organizator ma prawo decydować o regulaminie imprezy. Jaki to problem pojechać na semislickach z literką E których można używać niemal wszędzie?
To ja Was pogodzę przyjeżdżając na łysych zimówkach :D, jest tylko jeden mały problem - nie mam biletu i chętnie odkupię.
Teddy84 wpisz mnie na listę rezerwową, wyślę Ci PW
Posprzątałem - wywaliłem prawie wszystko.
Andrzeja i jego argumenty rozumiem ale decyzja już podjęta, jak będzie to bardziej profesjonalna impreza w przyszłych latach to się zastanowię w tej chwili tak jest end of story następny który podejmie temat na poziomie jaki prezentowaliście - warn
Stanowisko SJS jest tak jak pisałem slick = klatka. Powrót na tor odbywa się drogą publiczną - i tak jak bimsky pisze policja lubi sobie postać i wyłapywać tych co wracają kolejne okrążenia kręcić. A jazda na slickach po drogach publicznych = brak dowodu. Co prawda ja tego nie brałem pod uwagę jak wyeliminowałem slicki , ale jest to również poważny powód żeby to zrobić.
Co do przeróbek w wozach. Macie przegląd - bierzecie udział. Oczywiście że przeróbki są po to żeby być szybszym - ale dlatego są klasy mocowe nie pojemnościowe. Miałem tak samo twarde stanowisko w temacie klas mocowych jak ktoś o 1 koń przekracza limit wchodzi w wyższa klasę i bez dyskusji, po to jest to tak zrobione nie inaczej i każdy deklaruję moc przed TD tak żeby go zakwalifikować do odpowiedniej klasy i tu niebyło uwag i przepychanek. W tym roku nie udało się wszystkich zadowolić widzę że powoli wszyscy się denerwują. Więc temat kończymy chyba że ktoś ma coś konstruktywnego do napisania tylko w sposób jak dla kolegów z klubu a nie baranów :)
Brak katalizatora sportowe klocki itd - oczywiście jak z tego powodu wóz nie przechodzi przeglądu nie bierzecie udziału i nie interesuje mnie dywagacja na temat tego w jaki sposób przechodzi się w PL przeglądy.
Suzumushi - wciągam Cie na listę rezerwową, miejsce Andrzeja juz odkupione. Jak się coś pojawi to napiszę. Dopuszczam dogadywanie się też przez forum między sobą wiec jak ktoś bedzie rezygnował to możecie się sami bez pośrednio dogadywać ułatwi mi to temat przelewów bo stworzyłem specjalnie do wpłat z TD konto darmowe z którego mam 1 przelew miesięcznie gratis resztę opłacać muszę więc wolałbym nie przelewać i nie płacić a info o tym że mam sobie wpłatę czyjąś na kogoś innego zapisać wystarczy.