witajcie,
zbliża się czas wymiany oleju w belli i tak się zastanawiam, czy koniecznie z tym do ASO (wiadomo - cena)? Gdzie jeździcie na takie wymiany w Poznaniu?
Printable View
witajcie,
zbliża się czas wymiany oleju w belli i tak się zastanawiam, czy koniecznie z tym do ASO (wiadomo - cena)? Gdzie jeździcie na takie wymiany w Poznaniu?
Namiar post wcześniej - 50 zł za wymianę (wymienili też filtr paliwa).
dzięki, byłem jednak u Piotra Nagórskiego. Wymienili olej w silniku, q-tronicu i wgrali dwa flash-e do silnika i skrzyni.
Jestem bardzo zadowolony, bo i cena całościowo okazała się niższa niż wczoraj ustalana przez telefon :)
Witam,
czy ktoś zna dobry warsztat/mechanika w Poznaniu ale z zastrzeżeniami:
Jak już napisałem, w Poznaniu, czyli nie na jakimś za...iu jak np. Pan Maruniak, oraz nie-ASO (czyli w miarę tanio).
Chodzi o to że poszło mi coś we wspomaganiu, wywaliło płyn, co za tym idzie żeby nic nie rozwalić dodatkowo (np. jeśli to nie pompa to jadąc bez płynu mogę ją zatrzeć) muszę przejechać jak najkrótszy odcinek. Im bliżej ronda rataje tym lepiej. A co do nie-aso nie chcę też za wymianę jakiejś pierdoły płacić 800-1000 zł gdy np. za wymianę rozrządu krzyknęli mi 2,5 tys. zł [Nagórski] gdy inni wymieniali za 800 cały komplet...
Pan Kotowicz na Starołęce, Św. Antoniego 65, tel. 61 8793349. Rzut beretem od Rataj, wielokrotnie polecany tutaj na forum, z czystym sumieniem mogę polecić. W razie problemu z dojechaniem mogę pomóc, podholować. :)
U Kotowicza byłem no i fakt solidny jest... ale to chyba też jest ASO i się zastanawiałem ile policzy. Jedno jest pewne znowu znajdzie jakieś śrubki do wymiany ;P np. przy osłonie silnika (a na 90% będzie trzeba ją wyjąć bo to coś w/przy maglownicy, aż mi w kabinie zadymiło) - której w niektórych miejscach nie dało się zaczepić bo trzeba było boschem i spawarką się bawić podczepiłem ją na "tretetki" i z doświadczenia wiem że Pan Kotowicz lubi takie rzeczy wymieniać i dodawać do rachunku ;P Już raz policzył mnie ekstra 120 zł... ale jest solidny. Jak nikt inny się nie znajdzie to do niego się wybiorę.
Co do holowania to nie chcę tutaj nikogo wykorzystywać ani kłopotu robić, jeszcze ślisko jest a na zgaszonym silniku nie ma wspomagania hamowania także boję się że przy takiej pogodzie mógłbym komuś przywalić w tył, sądzę że te 5 km bez korków rano to już podskoczę i raczej nic wielkiego się nie stanie (ew. jakiś płyn wleję niech sobie cieknie ;p)
Witam. Potrzebuje dobrego / taniego ( względnie ) lakiernika. Może ktoś coś podpowie? Pozdrawiam
tofik, kumpel ostatnie 2x lakierował auto na Lęborskiej.
Najtaniej nie jest, ale dają radę..
Witam,
Czy mógłby ktoś polecić serwis w Poznaniu, gdzie można sprawdzić auto przed kupnem?
Dzięki i pozdrawiam,
Andrzej