No właśnie lepsze będzie "A" - bo mapa taka sama, jeśli będzie sucho, to działanie ESP w zasadzie takie samo, a Q2 jest :).
Printable View
Po czym to wnioskujesz ? Nie wiem jak w rzeczywistości ale instrukcja z przedllifta nic o tym nie mówi tzn Q2 jest wyszczególnione wraz z prefilem tylko przy trybiie D, w A nie ma o żadnym z nich wzmianki .
Ciekawe jest też to że instrukcja dla polifta stoi w sprzeczności z tym co na powyższym zdjęciu :)
Załącznik 203486
Jeździłem na ubitym śniegu w "A" i było czuć jak Q2 "wyciąga" przód z zakrętu przy poślizgu, poza tym internety też twierdzą, że działa. W odróżnieniu od instrukcji :D.
Byłej :). Od czasu, kiedy kupiłem nową, śniegu w Polsce nie widziano :). Poprzednia w "A" była dość bezużyteczna (ESP "ubijało" silnik tak, że nie dało się jechać), za to w "D" było całkiem OK, chociaż moim zdaniem, jak na tryb sportowy, ESP reagował trochę zbyt szybko.
Druga sprawa jest taka, że w Czechach pod jedną górkę nie podjechałem - a miałem nowiutkie Micheliny Alpin A4 na kołach. Nie powiem, trochę się wtedy na Julce zawiodłem.
nie dała rady ani w A ani w D? Ktoś w ogóle podjechał ? (nie licząc tych 4x4 oczywiście ;) )
Czesi tam normalnie śmigali Skodziankami - ale możliwe, że mieli łańcuchy. Ja się spłoniłem, zrobiłem szybką nawrotkę i pojechałem okrężną drogą :D.
Jeśli by wierzyć wyświetlaczowi a nie instrukcji to przydała by się jeszcze podobna fotka ekranu z jakiegoś przedlifta z nawigacją , bo tam chyba również były wyświetlane opcje aktywne/nieaktywne w poszczególnych trybach DNA? To powinno rozwiać wątpliwości co i kiedy działa :)
Wczoraj przejechalem sie DSG w superb 2.0 170@200KM i powiem szczerze ze nawet zle sie nie jezdzi na dwusprzeglowej. W miescie faktycznie super sprawa. Mozna bardziej sie skupic na wyprzedzaniu, zakretach czy wbijaniu do ruchu. Jednakze o ile tryb zwykly pokazal mi na czym polega na dziura przy wcisnieciu gazu o tyle tryb *S* to jest moj styl jazdy. Odrazu poczulem auto. Spodobal mi sie automat :D
Byłem. Widziałem. Zobaczyłem. Miał byc lakier Etna Black i faktycznie pięknie się on mieni w Słońcu, ale gdy zobaczyłem szarą (niematową) to miłość od pierwszego wejrzenia. Dowiedziałem się przy okazji, że z fotelami z pakietu Veloce lub modelu Veloce pakiet Lux się nie zgrywa więc nawigacji za 3000zł mieć nie będę, dopłata 6000zł to jest totalny bezsens więc ta pozycja poszła do usunięcia. Czekam na wycenę modelu 150 i 240 wg mojej specyfikacji + 3 auta z placu (carserwis) które to ostatecznie mocno zaproponowano, chociaż w każdym czegoś brakowało... ale spokojnie poczekam na wycenę i zobaczę co on tam chce wcisnąć.
Tutaj chciałbym pozdrowić właściciela Giuelietty QV w szarym macie, który pozwolił się jej przyjrzeć. Dzięki temu stwierdziłem, że opcja bardzo ciekawa, ale kurcze... dopłata względem zwykłego metaliku szarego jest zbyt duża by wejść w takie cuda (bo i trzeba doliczyć koszt położenia powłoki ceramicznej jak najszybciej od odbioru auta). Przy okazji temu właścicielowi jednocześnie gratuluję wyboru i zakupu Giulii 510KM!
Widziałem też Giuliettę w tym nowym lakierze 'Lipari Grey' - tak, baardzo fajnie się mieni w Słońcu, refleksy prawie jak na płycie CD! Jednakże podstawowy kolor jest beznadziejny, no może on się komuś może podobać. Na zdjęciach owszem, bardzo ładnie się prezentuje, ale na żywo? Kto może niech się sam przekona tylko niech weźmie ze sobą paczkę cukierków aby zetrzeć z twarzy kwaśną minę! ;)
PS: fotele z modelu Veloce - palce lizać!