-
Wszystkie stacje podają specyfikację paliwa, które aktualnie jest w zbiornikach. Wystarczy poprosić na stacji o okazanie karty paliwa, mają obowiązek okazania (na BP nawet pozwolili mi kiedyś zdjęcie zrobić, na Lotosie kopia musi być podpisana przez kierownika stacji czy coś takiego jeśli chcemy ją wynieść). I wszędzie bez problemu to robią poza stacjami Orlen. Dopiero po groźbie podpierdółki z łaską przynoszą. Taka polityka firmy, ale nie ma się czym chwalić skoro widziałem tamtej zimy Vervę z normalną ilością biogówna.
Teraz mnie to mniej interesuje ;)
-
-
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek 500 ml z AR6800, albo AR6900. Macie jakiś sposób na przelewanie preparatu z "głównego" zbiornika do tego małego z miarką? Nie wiem czy to dobrze robię i zawsze mi to długo zajmuje :D
-
Yyyy nalewa się normalnie jak w każdej tego typu butelce. Trzymasz normalnie butelkę, odkręcasz korek, ściskasz butelkę tak aby napełniła się miarka, puszczasz i wlewasz do zbiornika.
-
Musisz odkręcić korek albo zdjąć zatyczkę jak masz na stałe nakręconą końcówkę do nalewania. Jak będzie zakręcone/zatkane to się będziesz męczył.
-
Dobra, dzięki za rady. Wiedziałem, że coś źle robię :D
-
jersey a próbowałeś AR6200? Mi w dieslu obniżyło spalanie.
Jakie macie sposoby na dolewanie dodatków AR? Ja w sumie 6200 w strzykawce nalewam ale chcę coś innego, 6200 ma dość gęstą konsystencje i tak łatwo nie spływa i strzykawką głęboko nie sięgnę (za plastik zabezpieczający) i trochę polewam z pistoletu nim go wcisnę do końca ale jest to mega nie wygodne. Założenie wężyka do strzykawki nie pomoże bo produkt zostanie w nim, strzykawka nie przeciśnie wszystkiego dokładnie dalej.
-
Mnie takie spalanie nie przeszkadza. Kręcę swojego JTDka to i spalić musi. Po prostu AR6900 wbrew reklamom spalania u mnie nie obniżył ;)
Co do nalewania to ja mam w 500ml butelce z nakręcanym "wlewakiem" więc nie mam problemu, chociaż mega wygodne i czyste to nie jest.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
-
Ja stosując 6200 dodaję je przed tankowaniem a tankując najpierw wolno zmywam 6200 z wlewu paliwem a potem dopiero zapinam pistolet.
-
a mi zostało jeszcze około 30-40 ml AR6200 i mam całą jeszcze nie ruszoną butelkę AR6900 D MAX. Czy można bez obawy dolać te resztki 6200 do tego 6900 aby się zmieszało?
Obecnie zalane mam AR6400 D MAX i po wyjeżdżeniu będę lał właśnie to 6900. Czy po użyciu 6400 proporcje stosować 1:1000 czy starczy to słabsze ale również zalecane stężenie 1:2000 ? Przed stosowaniem tego 6400 d max używałem właśnie 6200 w podwójnej dawce 3-4 pełne zbiorniki.