-
podjedź do jakiegoś mechanika, zagadaj żeby pompką podciśnieniową sprawdził Ci czy podciśnienie nie ucieka z aktuatora, czy działa jak należy i ew podciśnienie w układzie. na zmianę zaworka na początek szkoda kasy, rwanie turbo od razu też nie ma sensu.
-
Można uruchomić z FESa ale trzeba to zrobić od razu po zgaszeniu auta póki jest podciśnienie w układzie.
-
Sprawdziłem gruche podciśnieniową i okazała się sprawna, więc zakupiłem elektrozawór VGT nowy i już problem nie wystąpił .
-
Panowie, przeglądając youtube natknąłem się na taki filmik 159 rzekomo 8V po chipie https://www.youtube.com/watch?v=cqYsf-MiqQI . W mojej skromnej opinii strasznie zapier**** , możliwe to to w ogóle bo wg mnie to raczej mocno przeprogramowana 16V :)
-
Też mam pytanie czy to możliwe dziś po wycięcu DPF samochód został schmowany i okazało się że jest po programie a wyszło 195hp i 413.6Nm
pozdro
-
Wrzuć wykres, zobaczymy kreski i może coś więcej się powie;-)
Wynik wysoki, ale nie niemożliwy;-)
Z tego co pamiętam Alces ma 190 lub troszkę ponad;-)
-
jeśli chodzi o wynik to dochodzi jeszcze kwestia hamowni, te w uk w większości zawyżają. ;)
-
1 załącznik(i)
Ehh miałem nadzieje na jakieś 170+ i ze 40Nm a tu ...
Chyba trochę po bandzie
pozdro
-
Aaaa bo kolega z UK;-) Eee to tak jak mówi Siewcu, trzeba co nieco odjąć :-D
-
Ja mam takie pytanko do osób które jeżdżą już dłuższy czas z "chipem":
-jak to się sprawuje na dłuższą metę? Czy nie obciąża za bardzo podzespołów typu dwumas, sprzęgło turbina itp?
Bujam się już trochę z myślą aby wyciąć dpfa i zaślepić egr (w cenie miałbym też chipa właśnie) ale boję się trochę że np skrzynia może za chwilę się posypać (wiadomo, że w standardzie już była słaba). Co myślicie?