Na forum produktami Archoil handluje Pablo.
Printable View
Na forum produktami Archoil handluje Pablo.
Witam serdecznie wszystkich. Jestem nowym, szczęśliwym posiadaczem 159 z niezawodnym jak wszyscy wiemy silnikiem 1.9 JTS. Przeczytałem już kilka tematów odnośnie rozrządu w JTS-ach ale nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Czy mógłby mi ktoś jasno odpowiedzieć jakie są objawy rozciągniętego rozrządu?
U mnie od pewnego czasu pojawiło się szarpanie przy przyspieszaniu oraz przy jeździe ze stałą prędkością w granicach 2-3 tys obr. Przy większych obrotach szarpanie jest coraz mniej wyczuwalne. Dodatkowo słychać pojedyncze stuki dochodzące spod maski przy prędkości ponad 100 km/h. Dodam, że głośniejszej pracy silnika nie zauważyłem zarówno w czasie jazdy jak i na biegu jałowym.
Ponadto coraz częściej pojawiają się spadki napięcia, czyli przygasanie świateł, deski rozdzielczej, samoczynne chwilowe wyłączenie radia. Czy obie sprawy można łączyć? Czy ktoś miał już z tym do czynienia? Będę bardzo wdzięczny za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam!
Szarpanie to chyba norma bo mam oryginalny nowy rozrzad i lekko szarpie na niskich jak przyspieszasz. Jak dasz w deske to zadnego szarpania nie ma. A stuki to moze m32? Pzdr
Witam wszystkich.
Posiadam 2.2jts z 2006r z potwierdzonym przebiegiem 125tys km. Miesiąc temu wymieniłem rozrząd w PabloGarage. Silnik pracuje teraz znacznie lepiej i fajniej brzmi ( jakby turbina zasysała :P ).
Znalazłem w tym temacie wątek o czyszczeniu nagaru wraz z instrukcją. Mam zamiar jutro się za to zabrać u siebie w garażu. Porobię też parę fotek.
A i podpiąłem autko do komputera bo pojawił mi się niedawno następujący błąd:
Załącznik 190123
Prawdopodobnie elektrozawór będziesz miał do wymiany ;) Pzdr
Mialem to samo po wymianie rozrządu.. Elektrozawory nowe wsadzić i po sprawie
Dzieki panowie :)
Duze koszta ?
Szukam i szukam w sieci tego elektrozaworu i znalezc nie mogę :/ W zasadzie to ja nie wiem jak to powinno wyglądać dokładnie. W kazdym razie nie znalazlem pod tym tytulem niczego za 450zl.
Samemu mozna cos takiego wymienic ?