I Tobie się mumin podoba?! W dodatku z tylnim napędem?! Świat się kończy...
Printable View
I Tobie się mumin podoba?! W dodatku z tylnim napędem?! Świat się kończy...
spokojnie Radzia. To jest auto sportowe, poza tym już znów nie aż tak muminowate.
Czyli MiTo i Giulietta też są sportowe?
Ja nie narzekam - uwazam, ze to krok w dobrym kierunku, a raczej bedzie jesli wdroza auto do produkcji. Dobra koncepcja jest dbanie o niska mase zamiast pchania gigantycznych silnikow. A co do muminowatosci to imho jest to poprostu nawiazanie do klasycznych motywow z tippo stradale, disco volante czy gulietty ss.
O ile się nie mylę, już mamy Lotusa Evorę, popieram ideę małych sportowych aut, za być może rozsądniejszą cenę niż 8C, ale po Alfie spodziewał bym się fajerwerków stylistycznych (przystępnych a nie koncepcyjnych) na takim polu jak samochód sportowy, natomiast to że popełnili taki plagiat rżnąc wprost z Lotusa, jest po niżej wszelkiej krytyki i łapy mi opadły. Temu modelowi...w tej formie ja mówię nie, tyle.
---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 21:58 ----------
To jest genialne, smuklejsza, nie nadmuchana, nie Lotus....
Widać ze projektantom 4C zależało na każdym gramie w wadze auta. Wystarczy popatrzeć na wewnętrzną stronę drzwi, które są pozbawione niemal wszystkiego :D
Załącznik 21165
surowa, prosta, męska forma.
W Genevie, zaraz po premierze 4C jeden z polskich dziennikarzy był tak zachwycony autem że pobiegł do przedstawicieli fiata i zamówił jedn egzemplarz 4C dla siebie. Ciekawe o kogo chodzi :D
Może Maznas??