Dzieki za odpowiedz - u mnie to miasto (stolica i okolice w 90%) Trasa 2 razy do roku - i z przyzwyczajenia wybieram lepsze trasy. Natomiast własnie szkoda mi zawieszenia nawet w lecie (a praktycznie na wiosnę będę odbierał).
Printable View
Czy ktos z was ma navi szeroko pasmowe, ktore jest w opcji za ponad 6 tys zl???
Zastanawiam sie nad tym do Julki, bo chwila moment bede zamawial samochod...
Czy ktos z was uzywa i moze cos napisac o tym urzadzeniu, czy warte tej kasy, co ma ciekawego w srodku, do czego oprocz nawigowania moze sie przydac itd.
Ma jeden zasadniczy minus - kiedy gada, przerywa muzykę i na razie nic na to nie można poradzić. Zastanów się, czy lepiej nie zainwestować w MyPort do TomToma...
Koszt tej nawigacji nie jest wygórowany, ale już jej dokładność i procentowe pokrycie siatki dróg nie wypada zbyt dobrze. Rozmawiałem z kilkoma sprzedawcami AF, Dwóch odradzało fabryczną nawigację, głównie ze względu na przeciętną dokładność map i drogie aktualizacje (około 1000 zł) - a przy tempie budowy nowych dróg z aktualizacjami trzeba się liczyć. Sprzedawcy polecają za to interfejs do TomTom'a w połączeniu z blue&me.
Z tym, że akurat bajer z wyjeżdżanym fabrycznym ekranem robi większe wrażenie! Oprócz standardowej funkcji navi obsługuje także informacje z systemu audio, pozwala zarządzać połączeniami telefonicznymi i wyświetla parametry systemu D.N.A.
To ja wolę Blue&Me + MyPort + TomTom za jakieś 2.500 dające podobną funkcjonalność z dużo łatwiejszą aktualizacją.