natchneliscie mnie do sprawdzenia czy filtrony rzeczywiscie polskie i wychodzi ze srednio - je to czesc koncernu Affinia ;/
Printable View
natchneliscie mnie do sprawdzenia czy filtrony rzeczywiscie polskie i wychodzi ze srednio - je to czesc koncernu Affinia ;/
Przecież marka filtron należy do Affinia, wiec nic nowego [emoji14] amerykańskie corpo.
Podrążmy temat filtrów Tecneco i Meat&Doria. Czy są tańsze, bo czegoś nie mają - np. separatora wody?
Dzisiaj założyłem UFI - cena 160 zł, co ciekawe Filtron 150 zł
Oczywiście, ze ma znaczenie. Sam kupuje filtrona i jestem zadowolony. To dla mnie plus, że procesy projektowe oraz produkcyjne w sporej części są na miejscu. Natomiast w niedługim czasie AFFINIA przejmie uwaga! MANN :)
Potwierdzam
Wysłane z miksera
A AFFINA co to za firma?
Ja tam jeżdżę teraz na Filtronach.
Affinia to w sumie kilka.zakładów produkujących filtry. Ma dwie marki własne WIX i Filtron. Filtron jest produkowany w Polsce i niewielka ilość na Ukrainie. W sierpniu ogłoszono zakup Affinii przez MH.
Wysłane z miksera
Panowie, za kilka dni wymieniam olej i filtry. Rok temu wymieniałem filtr paliwa i moje pytanie jest czy co roku to robić czy też nie ? (lane tylko na lotosie-diesel)
Mój mechanik twierdzi, że jakość paliwa w PL jest słaba i zaleca jednak wymianę coroczną. Co wy na to ?