W moim wozie, woda zbiera się na drzwiach z tyłu od strony kierowcy. Na zdjęciach widać w którym miejscu woda się zbiera bo zamarzła :D
Czy ten problem związany jest z uszczelką na tej blasze pod tapicerka?
Załącznik 153625
Załącznik 153626
Printable View
W moim wozie, woda zbiera się na drzwiach z tyłu od strony kierowcy. Na zdjęciach widać w którym miejscu woda się zbiera bo zamarzła :D
Czy ten problem związany jest z uszczelką na tej blasze pod tapicerka?
Załącznik 153625
Załącznik 153626
W srodku jest blaszany stelaz ktory trzyma prowadnice glosniki kable i boczek. Woda ktora dostaje solie przez zewnetrzne uszczelki przy szybie wpada do srodka i spada na ten stelaz. Miedzy drzwiami a stelarzem po ktorych scieka woda jest uszczelka ktora pod wplywem tej wlasnie wody parcieje i traci swoje zdolnosci izolacyjne wtedy zaczyna ta wode pic i przepuszczac juz miedzy wewnetrza ostatnia warztwe drzwi ktore na dole stykaja sie z boczkiem. Tam zbiera sie nastepna wieksza ilosc wody ktora przelatuje juz po progu na podloge auta i robi sie mokro. Ogolnie ta uszczelka wykonana jest z kijowego materialu stad problem.
Tak się zastanawiam czy nie zrobić małej dziurki w drzwiach żeby ta woda swobodnie wylewała się od spodu.
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Woda ma odpływy, po prostu plynie po ściance wewnętrznej.
To już zrobiłem. Woda juz się nie dostaje do wnętrza ale do drzwi tak. Zastanawiam się czy nie ułatwić jej odpływu.
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Drzwi mają odpływ i woda nie powinna w nich stać