będę miał to robione we wtorek i środę - ciekaw jestem efektu :)
Printable View
będę miał to robione we wtorek i środę - ciekaw jestem efektu :)
GoNiuSjak sobie trochę pojeździsz to opisz wrażenia - czy czujesz różnicę.
Tak plyn mam wlany. Wyciekl z bloku po odkreceniu kolektora uwazajcie tez bo do 1 cylindra ten plyn wlatuje, takie szczescie mialem ze zawory zamkniete byly to udalo sie wyssac wszystko.
Gratulacje, wiem ile to roboty bo sam też to robiłem. Uwaga też na ten plastikowy króciec który wchodzi przez kolektor do głowicy!! Łamliwy materiał :D
Dużo go może tamtędy uciec?
Plynu ucieklo 700ml z calego zbiorniczka bo jest wyzej. JUNIOR wiem ze lamlily ten kruciec jest bo kiedys pisalem z toba dzieki wielkie za rade. Najwiecej roboty jest przy czyszczeniu pierw skrobanie potem bezyna nitro i co szlo na koncu Dimer i ladnie puscilo. Jednak najwiekszy problem byl przy odkreceniu 1 ze srob kolektora wlasnie tam gdzie ten plastikowy kruciec. Odkrecalem od spodu kolektora lamanym kluczem 12 na zdjeciu jest pokazany jaki innym nie dalo rady dojsc.
rozumie że ten płyn to tylko ze zbiorniczka wyrównawczego? jak tak to wystarczy jakoś powstrzymać odpływ.
Mozna by ale podczas odkrecenia nakretek kolektora plyn juz ucieka bo usczelka kolektora jest polaczona z kanalem wodnym z tego krucca w kturym jest plyn do czasu wyjecia kolektora plastikowego i czesci zaluminiowej z klapami troche potrwa wiec i tak wyleci tyle co jest wyzej niz otwor w glowicy.
Witam czy moze ktos podac nr katalogowy nowego kolektora(Pierburg) do 1,9 150koni:)? znalazlem cos takiegoNumer: 7.00373.12.0 ale niema uwzglednionej wersji 150km.