hey odgrzebuje temat bo jestem na etapie demontażu i mam pyt poniweaż mam włąsnie tą podgietom podładkę mianowicie ja sie sciąga osobno dopiero potem sie odkreca czy razem ze śrubą na wieloklinie bo za fiksa nie moge jej odkrecić
Printable View
Zdjęcie tego co masz u siebie mogłoby wyjaśnić o czym mowa i z czym jest problem.
Załącznik 99888
oto rzeczona podkladka jak ja zdjac??
Nie zdejmujesz. Odkręcasz jako całość.
heh kolejne pytanie jeżeli w radiu mam zieloną kostke z kabelkami (jak mniemam odpowiadajaca za sterowanie z kiery) to gdzie znajdę drugi koniec ten pasujacy do wtyczki 12 pinowej??
- - - Updated - - -
bo mam teraz watpliwosci, czy chodzi o te zielona wtyczke ??Załącznik 100094
powinna sie konczyc gdzies kolo stacyjki
a możliwe ze to któraś z wtyczek opisanych w tym temacie http://www.forum.alfaholicy.org/147/...e_wtyczki.html ??
Mam zagadkę dla forumowych GURU elektroniki..
Jestem na ukończeniu moich modów car audio i postanowiłem z sentymentu podpiąć na chwilę stare, oryginalne radio na kasetę.. i przy okazji sprawdzić czy z Nim zadziała kierownica.. i otóż czary mary.. sterowanie radiem z kierownicy z podłączonym ori radiem śmiga..
Natomiast przy JVC KW-AVX810 z podpiętym adapterem Connects2 (model CTSAR001.2 i do niego końcówką pod JVC model CTJVCLEAD) nie działa sterowanie.. kierownica ma podświetlone guziki ale żadne komendy z przycisków nie mają odzwierciedlenia na ekranie radia..
I co teraz?
Sterowanie z kiery jest analogowe (dwa kanały) a pewnie JVC ma jedno cyfrowe. Robiłem konwertery do Blaupunktów jednak zapotrzebowanie było znikome to nie ruszyłem z produkcją :)
hmm ale jakie znaczenie ma czy jest analogowe czy cyfrowe? mój model JVC przewiduje sterowanie fabryczną kierownicą.. adapter connects2 ma sterować i w wielu Alfach jest to sprawdzone że działa.. więc podejrzewam że rzecz jest tego typu że gdzieś te kable są nie tak jak trzeba w kostce od tego connectsa.. mimo że powinien być plug&play.. Napisałem maila do producenta w UK do działu technicznego.. zobaczymy czy coś pomogą..