Nie rozumiem, o co spina? Nikogo nie zmuszam, ani nie namawiam do takiej eksploatacji, serwisowania. Robię to dla siebie i swojego spokoju, widzę co jest zlewane i ile w tym jest opiłków metalu i innego syfu. Jak ktoś bierze samochód w najem, czy leasing i wie, że będzie się go pozbywał po 2-3 latach, to rozumiem, że dalszy los samochodu już go nie obchodzi. Nikt nie musi się ze mną zgadzać, ja nikomu do garażu nie wchodzę i nie mówię jak ma dbać o auto. Widzę, że swojego zdania na temat eksploatacji i serwisowania, tutaj na forum, mieć nie można. Fajnie. Ofert samochodów używanych nie rozważam, bo to dla mnie kot w worku, zbędne ryzyko. Stać mnie na zakup samochodu nowego i to jest dla mnie najbardziej istotna kwestia. Można kupić demo, samochód prasowy, używany w ten czy inny sposób, każdy ma wybór. Ja zaś wolę nowe auto, którego będę pierwszym użytkownikiem i wiem co się z nim działo od początku eksploatacji. To takie trudne do zrozumienia?
- - - Updated - - -
Waham się jeszcze pomiędzy leasingiem a zakupem gotówkowym , zobaczę co mi zaproponują w obu wariantach.
Tak, łopatki raz, że dobrze wyglądają, a dwa widzę, że są bardzo pozytywne opinie związane z ich używaniem, koszt jest znikomy więc pewnie się na nie skuszę.
Carplay/Android Auto to jedna z funkcji jakie chciałbym mieć na pokładzie, nie musiałbym doczepiać zewnętrznej nawigacji. Do foteli jeszcze będę musiał się przymierzyć, jakie są najbardziej polecane ze względu na komfort?
Giulia ma w ogóle opcję wykrywanie ruchu poprzecznego? Czujniki martwego pola są chyba w pakiecie Flota plus albo asystent kierowcy plus- mogę się mylić.
Spotkał się ktoś z problemami z sztywnością konstrukcji w AR Giulia? Dotarły do mnie takie głosy, ale nie znalazłem na ten temat żadnych wiarygodnych informacji. Samochód jest lekki, ale i zwarty, więc konstrukcja nie powinna się szybko męczyć, a później dawać o sobie znać w postaci dziwnych odgłosów.
Słyszałem, że serwis AR kuleje, trochę się tego obawiam.
Dziękuję za rzeczową wypowiedź!