Nie, dlaczego.. ? ? kolega od kilku miesiecy wygrywa bo ma dobre zdjecia, wiec pewnie tym razem tez Mu sie uda :)
Printable View
no koledzy a jak wam sie podobaja moje fotkiZałącznik 107917Załącznik 107918Załącznik 107919
- - - Updated - - -
Nadaja się do konkursu??
- - - Updated - - -
czy moje fotki nadaja się do konkursu ?Załącznik 107920Załącznik 107921Załącznik 107922
Wg mnie spoko. Wyślij zgłoszenie.
a kiedy w końcu będzie sierpniowy konkurs, a co do zdjęć lipcowych tak naprawdę wszystkie są ładne , właściwie to każde miało to coś w sobie , niestety nie wszystkie pomimo ze dobrze zrobione nie powinny się znaleźć w lipcowym wydaniu , konkurs bowiem jest tematyczny ma byc ALFA oraz pasować do danego miesiąca , hmmmm ciekaw jestem czy gdyby ktoś pokazał wam jedno ze zdjęć lipcowych czy prawidłowo odgadlibyście jaki to miesiąc , raczej NIE .
ale serdecznie wszystkich pozdrawiam i z przyjemnością czekam na dalsze zdjęcia te które najbardziej mi się podobają drukuje sobie i zawieszam w garażu :)
A czy ja gdzieś napisałem że ma być exif? Chyba nie. Ale oczywistym jest, że ten pomaga określić czas wykonania zdjęcia.
Mieliśmy pewne wątpliwości tym razem, stąd tak duży poślizg. Wszystko już wyjaśnione. Zgłosiłem się do wystawienia konkursu dziś wieczorem, ale się nie wyrobiłem... Będzie jutro za dnia :)
a wg regulaminu czas wykonania fotki nie ma znaczenia - jest tylko lakoniczny opis o "pasowaniu fotki do miesiąca" i tyle
- - - Updated - - -
czyli jak ktoś prześle fotkę z marca ( ustalone za pomocą EXIF ) ale w scenerii wg std PL lipcowej - to co wtedy ?
bo złamania regulaminu ja np tutaj bym nie widział
...
- - - Updated - - -
\
dokładnie - była kiedyś mowa o dacie wykonania fotki jako pkt znaczącym i decydującym o przyjęciu lub nie do konkursu
czyli exif nieważny - ważne "pasowanie" do danego msca
szkoda że dopiero teraz jest oficjalne info ...
Myślę, że regulamin jest dość jasny. A i tak wielu go nie czyta. Czasem musimy nawet zgadywać kto jest autorem zdjęcia. A niektórzy przysyłają zdjęcie wykonane przez kogoś innego i jeszcze się do tego przyznają.
Jak można zagłosować? Pozdrawiam
musisz zagłosować przed końcem konkursu w danym miesiącu, po terminie ankieta jest wyłączona :)
Czekamy na Zdjęcie Miesiąca Wrzesień! :)
Panowie a ja mam problem ze nie mogę wysłać zdjęć na e-mail bo poczta weryfikuje ze nie istnieje.
Gdzie jeszcze mogę wysłać? ;)
konkursfoto@alfaholicy.org
ja dziś wysyłałem z gmaila i wszystko działa
Mi właśnie z gmaila nie łapie.. ;)
Wraca sie e-mail:
Cytat:
Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain alfaholicy.org by ks380148.kimsufi.com. [188.165.246.58].
Okey spróbuje. Dzięki wielkie na odpowiedź i pomoc panowie. ;)
Bardzo proszę jury o potwierdzenie wysłanych zdjęć na konkurs zdjęcie października. Zazwyczaj dostawałem mail z automatu potwierdzający dostarczenie wiadomości. W tym przypadku nie dostałem. Pozdrawiam!
moje zdjecie wygralo juz w jednej z tegorocznych edycji.
czy moge wziac udzial w jeszcze jednej?
To ja też w takim razie zapytam dla spokoju, czy moje zdjęcia dotarły ? :)
Również podesłałem fotkę i zapytuję czy dotarła może ;)
Pozdrowionka :)
poszlo :)
już są zapisy na nowy kalendarz, a przecież brakuje jeszcze zdjęcia październikowego
ale kalendarz zostanie oddany do druku za 10 dni :)
Już drukujesz a jeszcze nie widziałeś mojego zdjęcia startującego w październiku ;)
No właśnie kiedy konkurs z października? :)
Skoro oddaje do druku za 10 dni, to jeszcze nie drukuje, to chyba logiczne. Konkurs październikowy pojawi się po weekendzie, więc potencjalny zwycięzca spokojnie załapie się do kalendarza. Chociaż nie wiem jak bobryt dobiera zdjęcia. Nic nie pisał, że zwycięzcy będą w kalendarzu, tylko że wybiera zdjęcia ze wszystkich nadesłanych.
Wysłane z mojego Alcatel One Touch 6030X
Dokładnie. Foty są już wybrane z konkursowych, z tych z nadchodzącego konkursu też. Sporo nawet zwycięskich zdjęć niestety zostało nadesłanych w zbyt małej rozdzielczości, więc trzymanie się zwycięskich fotek nie było sensu. Nie wspominając, że powiedzmy w lipcu nadeszło więcej fajnych zdjęć niż np. w marcu
To co z tym konkursem?
wysłałem zdjęcie 24.10.2013 o północy - moje zdjęcie dostało się na foto listopada czy w ogóle się nie dostało ?