Chętnie bym się pojawił, ale niestety po 3 miesiącach wspólnej przygody z moja bella wysiadła turbinka :/ i nie wiem czy będzie gotowa do 13stego :(
Printable View
Chętnie bym się pojawił, ale niestety po 3 miesiącach wspólnej przygody z moja bella wysiadła turbinka :/ i nie wiem czy będzie gotowa do 13stego :(
Adam. Na stawach szał pał. W zeszłym roku nie było tyle ludzi co dziś od rana. Normalnie MASAKRA. Fajnie by było jakby nasza frekfencja tego 13-go była taka sama. Bo zjadą się prawdopodobnie chłopaki ode mnie z pracy. A oni wciąsz się śmieją że ze 100 zapowiedzianych alf dojerzdza max 20. Panowie trza przełamać ten sereotyp.
Adam tak zarybialiśmy. Biorą jak dzikie. Kiedy się pojawisz na rybkach.
Fajnie by było.:). Rybki takie jak w zeszłym roku. Tylko niektóre troszku większe, nawet więcej niż troszku. Amury sumy i szczupaki nawet do metra. Fajne byczki.
Kurcze jak byście zrobili spotkanie tydzień później to też bym sie pojawił 13 moja córka do komunii idzie i guzik z wyjazdu. Pozdrawiam wszystkich !!!!!! do zobaczenia na drodze !!!!!! :crazy_pilot:
Witam,
W sumie to nie udzielam się tak aktywnie na forum, widzę, że szykuje się jakieś spotkanie... Być może się pojawie, chętnie zobacze ile 166 jest w okolicy :)
13 maja godzina 14.00*
*pod Auchan na ul. Rybnickiej (za stacją paliw)
Zapraszamy na kolejne spotkanie Alfisti z Gliwic o okolic.
Po bardzo udanym spocie w zeszłym roku w Knurowie, tym razem widzimy się na stawach rodzinnych w Pilchowicach.
Dla osób, które przyjadą bezpośrednio na miejsce przygotowałem poniżej mapę dojazdu wraz z opisem :
Dojazd z Gliwic - wjeżdżamy na Rybnicką w kierunku Rybnik. Następnie skręcamy na zjeździe na Pilchowice. Jedziemy cały czas główną ulicą w kierunku Stanica/Racibórz. Zaraz za tablicą z końcem miejscowości Pilchowice, po lewej stronie znajdują się stawy. (link do google -> http://maps.google.pl/maps?ll=50.212669,18.556745&spn=0.006674,0.016329& gl=pl&t=h&z=16)
Na miejscu mamy możliwość rozpalenia grilla/ogniska, dlatego niech każdy z Was zabierze ze sobą prowiant :)
Kto może niech bierze kabel i laptop (nietyx? :) )
Dla dzieciaków mały plac zabaw z huśtawką i trampoliną.
Sklepy w okolicy :
- zakupy możemy zrobić pod Auchan
- w samych Pilchowicach mamy Biedronkę ;) i kilka spożywczaków
- nad samym stawem dostępna lodówka do schłodzenia napojów ;)
Jeśli ktoś ma ochotę połowić ryby, to nie ma problemów. Od ręki dostępne przynęty, trochę sprzętu.
Zapraszamy !Niezdecydowanych zapraszam do przejrzenia galerii z ostatnie spotu : http://www.forum.alfaholicy.org/album.php?albumid=822
A tak wogóle to o której godzinie się spikniemy. Ja osobiście myśle że najlepiej by się było spotkać tak jak ostatnio koło Auchana zrobimy zakupki i strzałka. Co ty na to.
---------- Post added at 10:33 ---------- Previous post was at 10:32 ----------
Sorki o 14 tej nie zauważyłem.
To w suma sumaru ilu nas się pojawi. A co to za cudo na cztery łapki.
Adaś moje autko jest czyste zawsze. Poobijane ale czyste. Hi hi.:o.
Rozumiem, że wszystko jest aktualne. Czy można zabrać również dzieci? ;-)
Dzięki za "spotka", cudowna Alfa z napędem na cztery łapy jest oszałamiająca. Proszę następną razą również zabrać tą super Alfinkę. ;)
Potwierdzam było miło, do następnego :)
dzięki również :) chociaż pogoda nie dopisała, było bardzo przyjemnie.
Można już powoli myśleć o kolejnym spotkaniu, ale troszę dłuższym ;)
mam dwie fotki spod Auchan :P
pozdrawiam,
Adam
Cześć
Fajny model (-ka) jak rozumiem :). Przez chwilę myślałem, że był fafa ze swoja 159.
Pozdrawiam.
Damian, tak mi się przypomniało, że na spocie chwilę rozmawialiśmy o lusterkach obklejonych flagą Włoch.
Jesteś dalej chętny ? Bo w gliwicach jest kilka firm, który dobrze by to zrobiły.
Koszt pewnie nie za duży, także można się szarpnąć :)
pozdrawiam,
Adam
Powiem wam panowie że moim zdaniem pogoda brzytka ale wszystko poza tym było super. Gdybym nie miał dwóch psów w domu to bym chętnie przygarnął tą najpiękniejszą alfke na śląsku z napędem na cztery. Trza mątować następnego spocika. Niech żałują ci któruch nie było. Ja z niecierpliwością czekam na następnego spota.
---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:28 ----------
Adam ja myśle że można se machnąć takie naklejeczki. Zoriętuj się co i za ile i daj znać.
---------- Post added at 13:36 ---------- Previous post was at 13:30 ----------
Zdjęcia fajne. Tylko że frekfencja mała. Mogliście koledzy alfiści pojawić się chociaż do zdjęcia dla frkfencji hi hi.:P. Bo cztery alfki na tyle alfocholików wstyd. Powtarzam się no ale niestety. Co prawda to prawda. Pozdrawiam wszystkich Damian.
Ja napisałem, że będę.. ale łożysko w kole mi padło. Na szczęście już naprawione.
Trzeba czekać na lepszą Pogodę oraz "ROZREKLAMOWAĆ" spot ;) Tak jak to było rok temu w maju ;)
Wtedy było bardzo dużo ludzi. Może warto poczekać na lepsze dni i napisać nawet PW do ludzi z okolicy ? :)
Damian, koszt obklejenia dwóch lusterek to ok 100 zł (materiał + robocizna).
Jak będę się wybierał to dam Ci znać kilka dni wcześniej.
Jeśli chodzi o większe spotkanie, to jest idea dwudniowego. Ale na razie myślę jak to zorganizować. Także za kilka dni opisze jaki jest plan :)
pozdrawiam,
Adam
ps. o naszę maskotkę "ALFE 4x4" pytało już kilka osób :-( także pewnie w niedługim czasie znajdzie nowego właściciela.
Ale za to są dwie nowe do zaopiekowania :
Maja i Gucio :D
Adam wkręcasz mi klina mają i guciem. Poprostu cię udusze.
---------- Post added at 10:34 ---------- Previous post was at 10:33 ----------
Organizuj organizuj tego dwu dniowego spocika jak najbardziej.
Już się "posikałem", piękne są. ;)
Na ostatnim spocie nie byłem bo z przyczyn odemnie nie zależnych nie mogłem. Adam jak pomyślisz to daj wcześniej znać teraz na pewno będe.:)Pozdrawiam Wszystkich.
fajne psiaki:) do wziecia?:P
w tamtym tygodniu były jeszcze do wzięcia. musiałbym spytać czy jeszcze są :)
tylko to są psy do adopcji, znalezione na nielegalnych hodowlach czy odebrane właścicielom z powodu fatalnych warunków/zaniedbań.
obecnie większość z nich jest w domach zastępczych i czeka na nowy dom ;)
pozdrawiam,
Adam
ps. pozdro dla Archi i kolegę w 147 SG na ramkach, spotkanych w piątek ok 19 w gliwicach na rybnickiej.
Pozdrawiam
wcześniej też minąłem koło UM i na Rybnickiej jakieś dwie ciemne 147, a za Tobą leciała druga knurowska GT - srebrno-szara,
właśnie wracałem z Radomia i po drodze spotkałem Quatroporte i czarne F 360 - na wylocie z TG.
Tak przy okazji przy TBS-ach w Knurowie od jakiegoś czasu parkuje czarne MiTo na SG i często pojawia się czarna 159 na SZ - na razie bez ramek.
Czy jest tu ktoś kto daje radę łączyć się swoim kablem z poduszkami w 147 JTD przed FL. Na moim kablu i rożnych wersjach FES (ostatnio 3.4.1) oraz AlfaOBD nie idzie za nic. Nie wiem gdzie jest problem.
Może ktoś by mógł pomóc i mi zdiagnozować poduszki. W sumie auto jest brata, ale mam pożyczone bo moją 156 czeka regeneracja alternatora.
kobe83 co masz za kabel z przełącznikiem czy bez ?
Kabel mam przerobiony wg opisu "bubu321" czyli z przelacznikami. U mnie w 156 lacze sie ze wszystkim. :banghead:
Sent from my GT-I5700 using Tapatalk
Damian, o której jutro będziesz na stawach ?
Wpadłbym na chwilkę ;)
pozdrawiam,
Adam
Pozdrowienia dla ustrzelonej w piątek koło 15.00 "karety" 147 - po kolei był dadasiek na Zwycięstwa, belinia na Portowej i DK,ozi - już w Knurowie na 1-go i jeszcze jedna nieoramkowana czarna...
wzajemnie Artur :)
przy okazji, pozdrowienia dla użytkownika eLTi, którego to alfę 1four7 widuję codziennie na rybnickiej w Gliwicach ;)
pozdrawiam,
Adam
Adaśko montujesz coś z tymi naklejkami. A może więcej kolegów by się skusiło na opklejenie lusterka tą włoską flagą. Moim zdaniem byłby to fajny znaczek rozpoznawczy. Nie trza by było patrzeć na ramki. Ja z Dadaśkiem opklejam.
- - - Updated - - -
A co z tą ramką na rejestracji ???...
- - - Updated - - -
I najwarzniejsze. Kiedy mątujemy jakiegoś grilla. Dla informacji w razie nawet niepogody jest się gdzie już skitrać na stawach. Adaś mątuj coś, ty masz dar do tego.
- - - Updated - - -
Pozdrawiam. Damian.
o naklejki, o których gadaliśmy na stawie, spytaj tutaj Damian -> http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...klejki-20.htmlCytat:
Adaśko montujesz coś z tymi naklejkami. A może więcej kolegów by się skusiło na opklejenie lusterka tą włoską flagą. Moim zdaniem byłby to fajny znaczek rozpoznawczy. Nie trza by było patrzeć na ramki. Ja z Dadaśkiem opklejam.
Jesli chodzi o lusterka to tak jak sie umawialiśmy, czyli przyszły miesiąc :)
- - - Updated - - -
Cytat:
A co z tą ramką na rejestracji ???...
wstępny projekt mam, czekam aż mi kobieta je dopieści ^_^
Większy spot planuję na pierwszą połowę sierpnia. W lipcu u mnie ciężko będzie bo jadę na weselę i mam 2 tygodnie urlopu ;)Cytat:
I najwarzniejsze. Kiedy mątujemy jakiegoś grilla. Dla informacji w razie nawet niepogody jest się gdzie już skitrać na stawach. Adaś mątuj coś, ty masz dar do tego.
ja również :PCytat:
Pozdrawiam. Damian.
Adam
To może faktycznie ten sierpień.
Witam
dla miłośników - zwłaszcza starszej - motoryzacji
http://www.auto-slaski.katowice.pl/f...1335365481.jpg
Pozdrawiam