Moim zdaniem świetna cena.
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
Printable View
Sessanty rzeczywiście są takie cichutkie jakby to sugerowała etykieta - 67dB?
Aktualnie mam hankooki s1 evo i jestem zalamany.
Niestety sessanty nie wystepuja w rozmiarze 215/35/19 i mam ciezki orzech do zgryzienia.
Bridgestone Potenza Adrenalin na suchym jest świetna,na mokrym juz trzeba uważać mocno(225/40/18)
Jak by ktoś chciał moge zaoferować konkurecyjne ceny nowych opon i felg.
A wystawiasz na allegroszu?
Pozdrawiam Łukasz
A po co ci alegrosz ? Jeszcze prowizja dojdzie :-)
Ale zniżka (100 z 600) zrekompensuje to z nawiązką.
Pozdrawiam Łukasz
Kupiłem na ten sezon nowe Sessanty właśnie ze względu na te 67dB i jeżdżę na nich od około 2 tygodni. Na zimę mam UG8 (68dB) i to co zauważyłem to Sessanta jest cichsza na chropowatych i hałaśliwych nawierzchniach w porównaniu z UG8. Ogólnie jest dobrze, ale myślałem że będą cichsze. Mimo tego że są słyszalne, ale bezgłośnych opon to chyba nie ma, to nie jest to dokuczliwe czy też męczące. Jeżdżąc na nich raczej się o nich zupełnie nie myśli, czyli nie dają o sobie znać hałasem.
Co z tym allegro?
225/45 R17 VOYAGER SUMMER [94] Y XL C B 69dB 313zł
dopłacisz prowizje sprzedaży i nie widze najmniejszego problemu:)
Jak wygląda koszt 4 sztuk opon 225/40R18 z wysyłką dla modeli
Vredestein Ultrac Sessanta
Uniroyal Rainsport 3
Federal 595EVO ?
Jeździ ktoś z Was na takiej oponie?
Dunlop Sp Sport Maxx Rt 225/45R17 91Y
Przejechałem 1.5 sezonu na Sport Maxx TT 215/50R17 - złego słowa nie mogę powiedzieć. Bardzo trwałe, ale trzeba pamiętać o przekładce w trakcie sezonu - ze względu na budowę były podatne na ząbkowanie. Niestety oponki wykończyła mi notoryczna jazda po autostradzie i rozregulowana geometria zawieszenia.
Aktualnie w lecie śmigam na Pirelli P Zero Nero GT 225/50R17 i również jestem zadowolony. Cenowo wyszły korzystniej. Bieżnik wg krążących opinii szczególnie szybko nie znika.
Heh, trwałe? A właśnie w necie piszą, że te Dunlopy szybko znikają :cool:
Teraz podobnie jak Ty jeżdżę na Pirelli P Zero tylko Rosso. Opony zdarte prawie na maxa 3,5mm bieżnika, ale trzymają się asfaltu jak głupie. Jednak czas na coś nowego. Jeśli znajomy zaproponuje mi podobną cenę jak w necie to chyba się zdecyduję na te Dunlopy.
Jak się trzymają na małych rondach? :cool:
Jutro ci napiszę bo nie ma mnie w domu a dostęp do hurtowni mam w domu i w firmie.
To są ceny z wliczonym kosztem wysyłki?
Jaki jest rocznik opon?
No i Federale 595EVO a nie SS ;)
Cena u ciebie w domu. Dot 14 i 15. Gdy jest poniżej 2014r informuje o tym.
Ok, w takim razie pomyślę jeszcze który model wybrać i poleci PW.
Pozdrawiam Łukasz
Ostatecznie kupiłem Sessanty 225/45/17 cena za szt była tak atrakcyjna ze grzechem było nie skorzystać do tego pochlebne opinie i nietuzinkowy wygląd przeważyły
Może sezon wytrzymają ;)
Glupoty piszesz. Moje zrobily 2 pelne sezony +3 razy tor i jeszcze ojciec je konczyl.
Będę się powtarzał, ale mam nadzieje ze tym razem ktoś poda cyferki, a nie jak ostatnio ...
Sezon, rok itd. to pojecie względne, jak ktoś chce coś wnieść to niech pisze ile kilometrów, bo dwa sezony i tor to może być 20 tysięcy kilometrów lub mniej
W moim wypadku 2 sezony letnie to 50- 60 tysięcy i jak na razie żadne opony do dwóch pełnych sezonów nie dożyły lub kończyłem sezon na łysych
Zrobilem 2 sezony lacznie 75 tys km w samochodzie z prawie 400NM i hamulcami brembo 330mm
IamICman podasz mi cenę Uniroyal RainSport XL 225/45/17.
Kolega już napisał wcześniej, ze u niego w hurtowni 385szt, w sklepie on-line Motoricus ta sama opona od 355zł/szt.
Moim zdanie zamiast tych Uniroyali, które są ze średniej półki, możesz kupić nawet taniej, albo trochę dołożyć i kupić gumę klasy premium. Tak na szybko np.:
http://www.motoricus.com/pl-PL/produ...-XL-94Y/791636
i mój faworyt http://www.motoricus.com/pl-PL/produ...002-91W/704588
Mam evo 1 w rozmiarze 215/35/19 i nie jest zle ale sa kepsze opony ;)
Bo to niezłe sportowe opony :P
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=160736&stc=1
Na pewno, choćby Pirelli Pzero Roso, CSC5 czy Goodyear Eagle F1. Za Hankook-ami przemawia super stosunek jakość-cena.