Wyczyściłem wkład filtra powietrza, a jutro ostatnie tankowanie w tym roku i zapewne po "starej" cenie...
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
Wyczyściłem wkład filtra powietrza, a jutro ostatnie tankowanie w tym roku i zapewne po "starej" cenie...
Pozdrawiam.
- Rafał
Może nie ja ale kurier przysłał telefony 16 :D
A moja piękna ma czyszczony kolektor i co się tam jeszcze da wyczyścić, przedmuchać, rurki od doładowania idą do wymiany, wydechowy też coś puszcza - także parę dni sobie piękna postoi w ciepłym garażu
z rańca pojechałem na giełdę i prawie odmroziłem sobie stopy w poszukiwaniu osłony pod silnik... nie kupiłem :(
ale... zamówiłem łączniki stabilizatora... niech ma na koniec roku ;)
Naprawiłem roletę bagażnika :D wymyśliłem swój patent, niedługo mam nadzieję pojawi się w "Zrób to sam" :)
EDIT: Jest już tutaj :)
Zamontowałem CB pod radiem, przeciągnąłem kable i hula :D Odkurzyłem i wyczyściłem szyby od środka...
A wieczorem jadąc z Sosnowca na Tychy Bella zgasła i nie miała nagle prądu... Godzina 21:45, właśnie wyprzedzam tira, DK 1 w okolicy Lędzin, ciemno jak w du** a ja nagle mam czarno przed oczami, nic nie działa i silnik nie kmini... :( Światła nie świecą, awaryjne również...
Ledwo się skulałem na pobocze zaśnieżone, wystawiłem trójkąt chyba ze 100m za Bella i pasażerowie świecili latarkami na auta, żeby mnie widzieli.. (miałem w pamięci moją 146, która tak stanęła na trasie z takim objawem i odpaliła dopiero po reanimacji po 3 miesiącach i z nowym silnikiem...) Posprawdzałem paski, alternator ok ale zauważyłem, że kabel od aku + (ten najgrubszy) oderwał się na łączeniu.. Tylko go przyłożyłem do klemy i Bellina zagadała :) Potem klejenie taśmą na szybko i jazda do domciu - uff, powiem szczerze - zesra*** się ze strachu o rozrząd czy coś innego w silniku, ale jak TS zagadał to mi kamień spadł z serca :) Ale minę kierowca tira musiał mieć ładną, jak go wyprzedzałem a tu nagle mnie nie ma (ciemność widzę! Widzę ciemność...) Także jutro montuję nowe klemy :)
Moja dzis dostala nowe chodniczki gumowe na zime bo stare sie troszke zmeczyly.
zalana pod korek ( $$ - ała )
Przedmuchana troszke na trasie,miało byc mycie i woskowanko,ale pogoda nie sprzyja niestety:mad:
146- złożona po 2 miesiącach (wyklepana) Chodzi jak brzytwa ! Uwielbiam ten samochod (lubie ja bardziej niz 156 przywiązanie??) ;)