Czyli kwestia doświadczonego "pisarza" map... no to morze zapytam, kogo polecacie na Podlasiu, Białystok lub w Mazowieckim?? No i koszt takiej zabawy jaki jest, jeśli można zapytać??
Printable View
Może nie tyle doświadczonego, co jeszcze mającego wiedzę.
Ja nie znam nikogo z tamtych stron. Na pewno dobrze oprogramowanie zrobi maly777 ale bez hamowni. On działa też w Warszawie.
Witam Panowie i Panie jeśli mógłby ktoś sprawdzić ten wsad i się wypowiedzieć na jego temat będę wdzięczny. Mapa z usuniętym DPF auto już takie kupiłem i ciekaw jestem czy jest to zrobione zgodnie ze sztuką.
Czesc to plik prosto z auta czy cos robiles?(brak sum kontrolnych)
Plik prosto z auta.
Plik robiony jakimś programem,dziwne ze ktos wyłączył dpf i zostawił egr
tak z tego co wiem egr był wymieniony na nowy, ja osobiście wywaliłem klapki z kolektora i zaślepiłem egr po wyczyszczeniu wszystkiego. Chciałbym też to wszystko komputerowo wywalić bo wywala błąd od egr. Czy jest np opcja że przez wywalenie dpf w taki sposób jak to zrobili auto może ciężko odpalać na zimnym? wtryski świece itp itd wszystko sprawdzane ok.
Raczej nie
Ok dzięki za pomoc, a czy byłby ktoś z forum w stanie wyłączyć ten egr i klapy lub pomóc to zrobić ?
Masz wywalona większą część tablicy błędów. Dodatkowo poza tym co zrobił ten automat, masz usunięty błąd p061b, P0601, P2107 i P2111. Te dwa ostatnie oznaczają, że masz problemy z klapą gasząca i ktoś te problemy w prosty sposób rozwiązał [emoji6] Być może właśnie ta klapa jest problemem. A dokładnie P2111.
W tym sofcie należy przede wszystkim usunąć szkody jakie zrobił automat do używania DPF, a potem diagnozować problemy i je właściwie naprawiać. Dopiero wtedy brać się za wyłączanie EGR i klap.