Dokładnie. Monzol 5c najlepiej wypadł. Ja właśnie kończę bańkę 5l i... różnicy nie mogę stwierdzić bo leje od pierwszego baku po zakupie [emoji6].
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dokładnie. Monzol 5c najlepiej wypadł. Ja właśnie kończę bańkę 5l i... różnicy nie mogę stwierdzić bo leje od pierwszego baku po zakupie [emoji6].
Zwykły ON + 2T wychodzi finansowo tak samo, jakbyś lał samą Vervę czy inne paliwo premium.
Myślę, że zdecydowanie lepiej lać 2T :)
kolego paliwo premium ma tylko jedną róznice od zwykłego tj.liczbe cetanową a w zimie o 1stopień temperaure krzepnięcia i tyle,wiem bo pracuje przy orlenie i widze protokoły za kazdym razem.a olej 2t poprawia smarnosc paliwa.
powiem tak brat mój mieszka na stałe w niemczech i nigdzie nie może znalesc tego monzola,
W Polsce na Allegro jest... niby z Niemiec ściągany... to ossso chodzi [emoji6]
też to widziałem i boje się:)
To ma ktoś z szanownych forumowiczów dostęp do pewnego źródła tego Monzol5c? Te oferty z portali aukcyjnych w PL nie wzbudzają zaufania.
Monzol to podobno mieszka różnych olejów 2T wykonana przez jakiegoś pasjonata.
Nie ma tego normalnie w sklepach.
Jest za to przez neta dostępne:
http://www.ctr-motorsportshop.de/Mon...-faa1769a2ceb/
I ja dzisiaj się skusiłem na dolanie oleju 2t. Na pierwszy raz poszedł Platinum rider scuter 2t z Orlenu bo akurat taki był dostępny i ma niska popiolowosc bo tylko 0,1. Jak będzie zauważalna różnica to po myśli się może o czymś z wyższej półki.Narazie chce zobaczyć czy w ogóle jest zauważalna różnica czy to w akustycznej i mechanicznej pracy silnika, która można zauważyć na codzień czy tez w korektach wtrysków. Dolalem jakieś 130ml 2t na jakieś 40l ON.
Przepraszam za głupie pytanie, ale dolewacie to bezpośrednio przed tankowaniem czy po tankowaniu?