Diametralna różnica. Małe a cieszy.Załącznik 105480Załącznik 105481Załącznik 105482
Printable View
Diametralna różnica. Małe a cieszy.Załącznik 105480Załącznik 105481Załącznik 105482
Bella nawoskowana Dodo Juice Rainforest Rub ;)
Założyłem "belce" światła do jazdy dziennej. Działają ;)
Załącznik 105558
Po urlopowych wojażach. Autko wypucowane odpoczywa sobie już w garażu. :cool:
w środe wymienione przednie dolne wahacze (TRW) , tylnie tarcze i klocki hamulcowe oraz wjechały nowe linki od ręcznego. Dzisiaj za to porządnie przegoniona przy powrocie z Zakopca:) pozdrowienia na policjanta w AR 159 kierującego ruchem dzisiaj w Skomielnej:D
Za tydziń lece do PL więc troche czasu jej dzisiaj poświęce:)
Polakierowane i założone czarne wkłady do lamp:D
Pomalowane progi i wnęki drzwi :) Jestem z siebie dumny, bo ładnie wyszło :P Jutro (właściwie to dzisiaj) biorę się za najgorsze - klejenie nakładek SP ;)
Załącznik 105786umyta,pogłaskana i gotowa na trase Wisła-Milówka;)
Moja 166 umyta, położony wosk Megsa, w środku odkurzone i położony dresing na plastiki, potem zatankowana i zrobiona mała trasa.
Nie dziś ale wczoraj jak co tydzień, spryskana karcherem bez szamponu wodą z filtrów bez zacieków. Położony dressing na opony i tapicerkę Meguiars oraz Poor Boy do tego porządne odkurzanie i jest jak z fabryki :)
Także wczoraj zregenerowana tylna wycieraczka w 156 SW:) Wyjęty mechanizm, rozebrany na części, nasmarowany- chodzi jak przecinak:)
Coś mały ruch w temacie. Wszyscy się chyba opie*****ją ;)
Wymieniłem zgarniaki i z pomocą Barusia przykleiłem naklejki na lusterka :) No i posprzątałem i umyłem Alfe :D
Załącznik 106756Załącznik 106757
Żeby nie było ,że sie op......lam.
założone progi sportpack, polerka lakieru na obydwu niuniach, przyciemniona szyba w nowej Loli
.Załącznik 106766Załącznik 106764Załącznik 106767Załącznik 106768
no i porządki w środku porządne odkurzanie , wypastowane skórki, założone nowe dywaniki Patex.
aha i wymienione podświetlenie wnętrza na LED. :)
Wypucowane i zakonserwowane skórki:) PS Morbob , ile wyniósł Cie koszt tych parapetów i gdzie to kupiłeś? pytam bo tez mi chodzi po głowie wymiana:)
A ja założyłem osłonę pod silnik i zabezpieczyłem podwozie bo już ruda się wkradła
Overboost wyczyszczony, nasmarowany i przeniesiony pod maskę.
Wysyłane z mojego Blade za pomocą Tapatalk 2
paskudny cały w ognikach korozji tłumik , wyczyszczony i pomalowany :) teraz szukam odpowiedniej końcówki do mojej Mirelli :)
Oddana do lakiernika na usunięcie ognisk rdzy progów zdartych przez uszczelki drzwi (4 sztuki) oraz błotników przód zeszlifowanych przez syf spod kół :)
Za 3 dni odbiór :)
- przyklejony nowy emblemat "147" na klapie bagażnika a w miejsce "1.6 T.Spark" poszła flaga Włoch ;D
A ja wczoraj zacząłem malować śruby od felg , były już zardzewiałe i poniszczone od klucza. Teraz koło nabiera wyglądu - zostało jeszcze 10 szt.
Ja korzystając z dobrej aury i humoru zabrałem się za wyczyszczenie EGR, do tego w gratisie dwa piwka i robota zrobiona;)
Wymiana płynu hamulcowego, również płynu od sprzęgła i filtra powietrza.
Wysyłane z mojego Blade za pomocą Tapatalk 2
Dokończyłem polerkę pokrywek zaworów i zamontowałem polakierowaną na czerwono pokrywkę z wypolerowanym napisem Alfa Romeo + czerwony kolektor ssący z wypolerowanym v6 24v :-) trochę dłubania ale z chromowanymi barankami elegancko się prezentuję
W zeszłym tygodniu rozebrany cały środek, dywan wyprany myjką karchera, fotele wyczyszczone szarym mydłem i zaimpregnowane mleczkiem do skóry. Wreszcie udało się wyeliminować nieprzyjemny zapach ze środka. Żadnym środkiem do czyszczenia nie da się zrobić takiego efektu jaki robi porządne pranie.
Wymyta ultimate wash and wax od megsa 2 razy, reczna korekta uc i na to liquid wax tez z megsa(to wczoraj) a dzis jedzie ba zbieżność
Wysłane z mojego GT-N5110 za pomocą Tapatalk 4
Przyklejone emblematy z tyłu "156 2.0 T.Spark" :)
nie dzis a w srode - wymiana amora bo nowy strzelil , wymiana skrzyni , przeglad stanu. dostala takze siostrzyczke 166 3.0 2000 r ;)
Wymieniłem olej w silniku wraz z filtrem,potem porządne sprzątanie Alfy,i podpięcie pod kompa przed wyjazdem na urlop:cool:
Wyczyszczone całe wnętrze: wyprane dywaniki, skóra nawilżona, nabłyszczone plastki, przetarty kokpit, odkurzona podłoga + wyczyszczone szyby od środka, a w zeszły weekend wypolerowany lakier :)
Wymieniłem filtry, olej w silniku i skrzyni biegów oraz wymyłem Alfunie:cool:
Wyczyszczone i nawilżone skóry, plastiki z nowym dressingiem. Do tego wymienione na oryginalne uszczelka/listwa zewnętrzna tylnej szyby i uszczelka gumowa, która przechodzi przez obydwoje drzwi - też oryginał. Mała rzecz a zawsze cieszy :)
umyłem - a po godzinie zaczelo padac ;]
No dobra - mylem z polskich , słowackich , czeskich , chorwackich , czarnogórskich , węgierskich i bośniackich
No i moze albańskich jak mają zasieg ok 20km
:D
Zasugerowalem sie miejscem docelowym ale faktycznie moglem sporo tych gnojow po trasie zabrac w obie strony