Raczej sentyment:)
Printable View
w sylwestra wymiana chłodnicy i zalanie płynem zimowym( w drodze do domu po chłodnice wlałem 12l wody)
Ja wreszcie dzisiaj wymieniłem przepływomierz na WRESZCIE sprawny, oryg. Bosch. Wiedziałem, że samochód chodził muliście, ale dzisiaj po wymianie doznałem szoku! Jak wcisnąłem pedał gazu to aż oczy zamknąłem z przerażenia ;) Teraz aż się będę bał żonie dać Alfę, zastanawiam się nad wsadzeniem spowrotem popsutej przepływki, bo te 120KM to dla niej za dużo ;) HAHAHA
kupiłem nowe wycieraczki , zapach "wunder" :D , skrobaczkę nową i coś do smarowania uszczelek
umyłem
uszczelki dostały silikon aby nie przymarzały, odkurzona w środku, skóra natłuszczona, kokpit przetarty, umyta z zewnątrz a zamki dostały dawkę smarowidła przed myciem. rano próba otwarcia drzwi będzie;) ale i tak jest czyściutka. jak będzie troszkę w plusie umyje szybki
Wymieniłem łożysko w kole a raczej całą piastę ;D Oraz żarówkę podświetlania rejestracji :) (lecz nadal świeci kontrolka, że któraś z żarówek jest spalona [ czy może chodzić o żarówkę podświetlania wskaźnika paliwa? ;D ] ) :)
sprawdź dokładnie tą rejestrację bo może tylko chwilami gdzieś przerywa ( miałem tak kiedyś )
wsadź kogoś do auta niech patrzy na kontrolke a ty ruszaj co się da przy lampkach
OK :) Dzięki za podpowiedź ;)