no to nie wygląda dobrze, ten artykuł
Printable View
no to nie wygląda dobrze, ten artykuł
No to by wynikało, że wyprodukowali jeszcze przed zamknięciem fabryk a w ubiegły wtorek skierowali do wysyłki - transportu.
Ja zamawiałem 20 marca a 23 przyjęli do produkcji ale fabryki już nie produkowały, więc albo Włosi wyprodukują teraz albo zasilę Niemiecką gospodarkę ;) No chyba, że w zamian zaproponują mi Levante w super cenie...
Nie, nie, ja zamawiałem w połowie lutego, produkcję miałem na tydzień 12 czyli połowa marca. I akurat od tygodnia 12 zamknęli fabrykę.
A w poprzedni wtorek zmienił się tydzień na 21 (czyli ten) i zlecenie ekspedycji na 22 maj.
Czyli niby składa się to w logiczną całość, 19,20,21 produkują a 22 zlecają spedycję.
Tylko tak się zastanawiam, ile przez te 3 dni naprodukowali aut do PL? Przecież to pociągiem chyba jedzie? Ktoś się orientuje jak wygląda logistyka takiego transportu?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
No chyba pociągiem do centrali, a później na lorach po dealerach
Jak na razie jesteśmy świadkami niemożliwego, czyli cena benzyny spadła z 5,00 na 3,50 :)
Mam głęboką nadzieję, że staną się kolejne "niemożliwe" rzeczy, czyli zmiana tych kretyńskich norm.
Poza tym, największymi rynkami są Chiny i USA, a tam normy EU nie sięgają... w Stanach nisza na manuale jest całkiem spora wbrew pozorom, bo manual oznacza tam frajdę z jazdy i podkreślenie umiejętności prowadzenia (nie każdy ogarnia). Zobacz na te wszystkie muscle cary z manualami :)
Takie elementy jak skrzynia powinno się wymieniać/dobierać modułowo. Robisz jeden manual i jeden automat, który ogarnia auta w ofercie i wychodzi taniej niż 10 różnych skrzyń. Ja rozumiem, że opcja RWD/AWD nieco komplikuje ten proces, ale skoro na automacie ZF da się to ogarnąć (a zdaje się, że jest wszędzie ten sam?) to dlaczego nie na manualu?